УКР РУС

ПАОК та його президент Саввіді отримали жорстке покарання за безчинства на матчі проти АЕКа

29 березня 2018 Читать на русском

Дисциплінарний комітет грецької Суперліги виніс рішення щодо скандалу на матчі ПАОК – АЕК в рамках 25 туру національної першості.

Президент ПАОКа Іван Саввіді, який вибіг на поле із пістолетом, відсторонений від будь-якої футбольної діяльності на 3 роки та оштрафований на 100 тисяч євро, інформує видання Ekathimerini.

"Таке буває тільки у фільмах Клінта Іствуда". Хто такий Іван Саввіді – скажений прихильник Путіна, який атакував арбітра і зірвав чемпіонат Греції

ПАОКу зарахована технічна поразка у матчі з АЕКом. Крім цього з ПАОКа було знято три очки, а наступний сезон грецької Суперліги команда з Салонік розпочне, маючи у пасиві мінус 2 пункти. Також ПАОК покараний трьома домашніми матчами без глядачів і штрафом у 63 тисячі євро.

Не уникнув покарання і спортивний директор ПАОКа Любош Міхел, який отримав заборону відвідувати матчі протягом 90 днів, а також штраф розміром у 15 тисяч євро. Словацький функціонер начебто промовив до рефері матчу ПАОК – АЕК: "Тобі кінець".

Матч 25-го туру чемпіонату Греції ПАОК – АЕК був перерваний після того, як арбітр Георгіос Комініс скасував гол господарів через офсайд. Після цього рішення на поле вибігли ультрас ПАОКа, тренерський штаб і функціонери, серед яких і озброєний президент клубу Іван Саввіді. Чемпіонат Греції був призупинений на невизначений термін через скандал у Салоніках.