УКР РУС

Палкін з "важким серцем" відвідав "Донбас Арену" в окупованому Донецьку

22 квітня 2016 Читать на русском

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін побував у Донецьку, де відідав території, що належать клубу-півфіналістуЛіги Європи.

"Насамперед я хотів зустрітися з нашими співробітниками, які зараз там перебувають. А це, не багато й не мало, півтисячі людей! Частина з них задіяна в гуманітарному штабі, інші зайняті на об'єктах нашої інфраструктури, третя група колег працює в дитячій Академії. Зустрічалися з нашими людьми, обговорили масу важливих питань. Запустили гранітний м'яч біля входу в наш дім - "Донбас Арену". У цілому на всіх об'єктах ФК "Шахтар" підтримується повний порядок, усе добре. Яскраве тому підтвердження - зовнішній вигляд парку навколо "Арени"!

До речі, крім неї і бази "Кірша", я побував і на стадіоні "Шахтар", де в цей час проводила тренування наша дитяча Академія. Було багато дітей з батьками. Радує, що вони приходять до нас займатися футболом і бажаючих усе більше та більше.

Якщо говорити про поля і спортивну інфраструктуру бази "Кірша", то все перебуває в належному стані. Тобто можна хоч завтра виходити і тренуватися. А що ж до корпусу першої команди, який постраждав унаслідок бомбардувань, то тут поки що нічого не змінилося. Ремонт ми не розпочинали, адже через ситуацію, що склалася, його поки зробити неможливо.

Пошкоджений фасад "Донбас Арени" ми затягнули спеціальною матерією, щоб візуально не впадала в око відсутність певних секцій. Їх також потрібно буде відновлювати. Зараз з технічної точки зору це не є можливим. Враження від візиту? На серці важко, коли бачиш порожнім один із найкращих стадіонів Європи, що перебуває у відмінному стані. Стає трохи не по собі. Завдяки гуманітарному штабу інфраструктура "Донбас Арени", скажімо так, частково експлуатується.

І це вже добре, адже така розкішна споруда має жити, працювати і приносити користь. Застав момент, коли прибув черговий гуманітарний рейс - 19 великих фур. Радий, що хоча б таким чином, як логістичний центр, "Донбас Арена" сьогодні живе і допомагає людям" - розповів Палкін.

"На місці Селезньова я б не поїхав у Росію навіть за мільярд доларів". Чому ЧС-2018 прийматиме Британія і як "Шахтар" повернеться на "Донбас Арену"