УКР РУС

Палкін: Відіграємо Суперкубок та надішлемо листа у Прем'єр-лігу, щоб отримати пояснення з багатьох питань

10 липня 2017 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін поділився думкою щодо роботи УПЛ.

Суперкубок України 2017
завершено
-

"Ви знаєте, я впевнений в одному: організація під назвою Прем'єр-ліга нам потрібна. Необхідно все ж тримати окремо ті клуби, які грають в Прем'єр-лізі. Це свого роду VIP-клуби, які досягли серйозних успіхів не тільки на спортивній арені. Тому вважаю, що повинна бути організація зі своїм менеджментом, керівництвом та прийняттям рішень.

Інша справа, яким чином вона управляється і як досягаються поставлені цілі і завдання. Зазначу, що рішення щодо вибору останнього учасника Прем'єр-ліги залишило не дуже добрий осад, оскільки ми прийшли на засідання і не розуміли, які взагалі завдання стоять перед Прем'єр-лігою. Найцікавіше: Прем'єр-ліга не намагалася виконувати якісь дії. Так, добре, підняли питання, сезон пройшов, проїхали і забули, а що на наступний сезон? Чи не прозвучало чітких завдань: скільки хочемо заробити, що повинні отримати. Без цього неможливо оцінити діяльність організації, незалежно від того, яку назву вона має.

Зараз ми відіграємо Суперкубок і фактично відразу надішлемо листа у Прем'єр-лігу, щоб отримати пояснення з багатьох питань про цілі і завдання, про той же Суперкубок, його бюджет, а також повної деталізації дохідної та видаткової частин Прем'єр-ліги. Тобто потрібно приводити роботу до європейських стандартів, якщо хочемо чогось досягти.

Я говорю про операційні моменти, а якщо глобально, то повторю, що Прем'єр-ліга потрібна. Тільки підходи і робота повинні бути трохи переглянуті. Коли в Прем'єр-лігу прийшов новий менеджмент, був зроблений крок вперед, зроблений певний тюнінг даної організації. Однак вона ще далека від того рівня, до якого ми прагнемо", – розповів Палкін.

Шахтар оголосив заявку на сезон УПЛ 2017/18