УКР РУС

Палкін: Матч "Шахтар" - "Зеніт" визначить, який чемпіонат сильніший

17 жовтня 2011 Читать на русском

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін поділився очікуваннями від зустрічі з "Зенітом" в рамках групового етапу Ліги чемпіонів і заявив, що український клуб входить в еліту європейського футболу.

- Чи можна зараз сказати, що “Шахтар” вже грунтовно увійшов в європейську еліту?

- Кажуть, увійшов або не увійшов той чи інший клуб в еліту, коли є спортивний результат. На даний момент, якщо взяти перемогу в Кубку УЄФА, вихід в чвертьфінал Ліги чемпіонів, то ми там. Якщо взяти інфраструктуру, то ми вже давно там! Тому сьогодні можна однозначно сказати, що “Шахтар” давно знаходиться в європейській еліті, головне - там затриматися і довести всім, що здатні на більше, ніж вже зробили.

- Що вам запам'яталося більше: перемога в Кубку УЄФА чи чвертьфінал Ліги чемпіонів?

- Мені, звісно, Кубок УЄФА, тому що це було завоювання трофею, який можна потримати в руках, фінальна стадія довгого спортивного шляху, яким ми йшли. Чвертьфінал - це приємно, добре. Можна говорити про силу тих суперників: зрозуміло, що “Барселона” сильніша, ніж “Вердер”, але коли ви тримаєте кубок в руках, це говорить багато про що. І для мене особисто важливіше Кубок УЄФА. А що стосується Ліги чемпіонів, то ви знаєте, що президент поставив завдання перемогти в цьому турнірі, і коли ми будемо тримати в руках кубок чемпіонів, то тоді він, природно, стане на перше місце.

- Матч “Шахтар” - “Зеніт” якось виділяється з ажіотажу?

- Тільки тим, що це два клуби з колишнього Радянського Союзу. Сьогодні одне з головних питань - який чемпіонат сильніший, український чи російський. 19 жовтня матч, і чемпіонат країни, клуб з якої виграє, буде визнаний більш сильним. Тому це досить цікава, інтригуюча гра. Я вас запевняю, що з точки зору емоційного напруження вона буде дуже сильною. Думаю, що і за рейтингом трансляцій цей матч стане одним з найпопулярніших.