УКР РУС

Палкін: Фонд АТО був прибраний до рук братами Суркісами, щоб дискредитувати наше ім'я

30 листопада 2017 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін прокоментував інцидент ультрас з гравцями "гірників", що відбувся 28 листопада.

"Минулого четверга ми отримали лист від ФФУ, яка пропонувала зробити акцію, присвячену 26-й річниці ЗСУ. В цей же день ми дали свою згоду і сьогодні успішно її провели. Хотів би жорстко заявити: наш клуб не братиме участь в заходах від всіх організацій, фондів, якщо це не виходить від ФФУ. Всі заходи, в яких ми будемо брати участь тільки відповідно до Регламенту чемпіонату України.

Ультрас зупинили автобус з футболістами Шахтаря, аби поговорити про їх позицію щодо АТО

Чому ми так робимо. Ви прекрасно чули про ті події, які були після матчу з Олімпіком, коли фонд, який був (тут потрібно ще слово підібрати), прибраний до рук братами Суркісами, щоб дискредитувати наше ім'я по темі АТО. Сьогодні дуже легко грати на цій темі. Думаю, вони хотіли відвести нас від теми Маріуполя. Замість того, щоб поїхати грати в футбол в Маріуполь, вони вирішили зайнятися такою піар-пропагандою. Є побажання до УПЛ, коли подібні фонди виходять з різними пропозиціями, щоб вони перевіряли, що це за організації, чи мають вони прозорість. А не так як у нас вийшло після гри з Олімпіком. Дивно й те, як це все подавалося в ЗМІ, нібито ми заборонили дітям одягати футболки, виходити на цей матч.

Хочу розповісти, як все це було. О 10 в день гри було зібрання, стандартна процедура. Фонд, який сьогодні у всіх на устах, федерація футболу АТО, її представники в грубуватій манері кинули футболки на стіл і заявили: футболісти зобов'язані вийти на гру в цих футболках. Підкреслю, жодного слова про дітей не було. Ні одного слова. Перед початком матчу президент Фонду, побувавши в підтрибунних приміщеннях і зрозумівши, що ситуація йому на руку, що Шахтар не буде виходити в футболках, зібрав їх і побіг в центральну ложу стадіону, де сиділи представники і нашого клубу і з радісною посмішкою доповідав Ігорю Кочетову, що ось бачите, все добре, вони не вийшли. Кочетов розумів, що наші представники перебувають поруч і бачать цю сцену, що все виглядає цинічно і не нормально, але ми все помітили. Це був спланований серйозний захід, який було зроблено, щоб прибрати тему Маріуполя і сконцентруватися на нас.

Степаненко: Я один заплатив податків більше, ніж все Динамо разом взяте

Зараз дуже легко грати на темі війни, на темі АТО. Я аналізував багато статей, дуже багато заголовків. Тішить тільки одне, журналісти в 80% правильно трактували те, що відбувалося. Наїзд, загрози і залякування ось головні три слова, які були в цих заголовках. Це говорить про те, що ми живемо в цивілізованому суспільстві, а те, що відбувалося ні в які рамки і ворота не йде. Були й інші заголовки, що це була чоловіча розмова. Друзі мої, чоловіча розмова буває, коли ти виходиш один на один, а коли 40 чоловік оточили трьох хлопців, гравців збірної України, це не чоловіча розмова, це називається по-іншому.

В Facebook мені задавали багато питань, що ми збираємося робити, чи будемо подавати заяву в МВС? Друзі мої, те, що відбувалося бачила вся країна, сенс кудись скаржитися, якщо нікого це не зацікавило. Сенс кудись щось подавати. Думаю, той же "національний корпус", який все це зробив, сам того не підозрюючи був втягнутий в інтриги, які виходять від власників Динамо. Резюмую, щоб надалі не було нарікань, у всіх заходах, які відбуватимуться під егідою ФФУ, наші хлопці будуть брати участь. Будемо працювати відповідно до регламенту і закону України.

На чому базуються припущення, що за акцією стоять брати Суркіси і Динамо? Це не припущення, є конкретні докази. Думаю, найближчим часом громадськості все буде відомо і зрозуміло, ким це управлялося і робилося. Хто за цим стоїть. Якщо глибше подивитися і проаналізувати, і так все зрозуміло", – цитує Палкіна Footboom.