УКР РУС

Палкін – про історичне чемпіонство Шахтаря: "Цю перемогу пам'ятатимуть роками"

29 травня 2023 Читать на русском

Генеральний директор "гірників" Сергій Палкін поділився емоціями від завоювання донеччанами золота УПЛ.

"Перш за все хочу привітати наших вболівальників, президента клубу, тренерський штаб, гравців, менеджмент, працівників, тому що це дуже важлива перемога, дуже важливе чемпіонство.

"Шахтар показав яйця": Срна емоційно привітав "гірників" з чемпіонством

Чому? Тому що воно здобуте під час повномасштабної війни. Цю перемогу, це чемпіонство, пам'ятатимуть, я вважаю, роками. Чому воно ще важливе: якщо ви пам'ятаєте, як усе починалося, коли не було тренерського штабу, коли всі іноземні гравці залишили клуб, то ми почали будувати команду з нуля – і ми її збудували. Пам'ятаєте, якою яскравою була наша єврокубкова подорож: посіли третю сходинку в групі Ліги чемпіонів, вибили Ренн у Лізі Європи, та й загалом грали дуже гарно, показуючи такий красивий футбол, що подобається вболівальникам.

Тому для мене це одне з важливих чемпіонств нашого клубу. Для нас це історія, тому що у такі часи здобувати чемпіонство коштує дуже-дуже дорого. Це дорого для серця", – цитує Палкіна офіційний сайт "гірників".

Нагадаємо, Шахтар напередодні розгромив СК Дніпро-1 (3:0) і достроково завоював золото УПЛ. В останньому турі "гірники" на виїзді зіграють з Ворсклою.

Шахтар став чемпіоном України 2022/23, розгромивши Дніпро-1 – Ракицькому розбили обличчя у масовій бійці, злива вилучень