УКР РУС

Падіння Бенітеса, міні-криза "Барселони", ганьба "Севільї" Коноплянки. Топ-5 висновків 18 туру Прімери

5 січня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" аналізує основні події 18 туру іспанської першості.

Рідна "Месталья" поховала Бенітеса

Як би не склалася тренерська кар'єра британського фахівця Гарі Невілла у "Валенсії", а він вже став знаковою фігурою для Прімери. Саме після нічиєї на "Местальї" своєї посади позбувся екс-наставник "Реала" Рафаель Бенітес. "Кажани" все ще не демонструють того футболу, на який очікує їх президент Пітер Лім, однак у відсутності волі до боротьби їм не дорікнеш. Схоже, саме бійцівські якості поки що зумів привити своїм підопічним Гарі Невілл. У матчі з "Реалом" валенсійці двічі поступалися і двічі змогли відігратися, а на останніх хвилинах ще й мали шанс вирвати перемогу. Хоча, не будемо забувати, що королівський клуб половину другого тайму змушений був діяти у меншості. Що ж, саме рідна для Бенітеса "Месталья" поховала його кар'єру в "Реалі".

"Барселона" переживає міні-кризу

Продемонструвавши непогану гру на "Корнелія ель Прат", "Барселона" знову втратила очки. Після нічиїх із "Валенсією" та "Депортіво" підопічні Луїса Енріке уклали мир з лютим ворогом "Еспаньйолом". 6 очок у 4 матчах - це ми говоримо, на хвилинку, про чинного чемпіона світу. Як наслідок, іспанські ЗМІ вже заговорили про міні-кризу у таборі "блаугранас", яка пов'язана із щільним графіком ігор та важким перельотом у Японію на клубний Мундіаль. У підсумку, як і на початку 2015-го (поразка на "Аноеті" з рахунком 1:0), "Барселона" знову починає календарний рік без забитих голів та із втрати очок . Цікаво, чи зможе каталонський гранд зробити правильні висновки та вкотре видати феноменальний сезон. А, можливо, цього разу на "блаугранас" чекає провал?

"Атлетіко"  править балом

Підопічні Дієго Сімеоне сповна користуються осічками "Барселони" та проблемами "Реала". Здобувши важку перемогу над "Леванте", мадридці самотужки очолили турнірну таблицю Прімери. Так, каталонці ще мають гру в запасі, однак "матрацники" вже показали, що готові знову повторити сенсаційне чемпіонство з 2014 року. Звичайно, що проти останньої команди Прімери "матрацники" продемонстрували доволі непереконливий футбол, однак саме після таких матчів, коли перемога здобувається на останніх хвилинах, загартовується чемпіонський дух.

"Севілья" знову зганьбилася на виїзді

Команда, яка живе мріями про четверте лігочемпіонівське місце, просто не має права так грати в гостях, як це роблять підопічні Унаї Емері. "Рохібланкос" вкотре зіткнулися із "виїзним синдромом" та поступилися "Гранаді" Сандоваля, який, схоже, здивував Емері своїм гостроатакувальним футболом. У підсумку "Севілья" вперше за 40 років програла на "Нуево лос Карменес", продовживши свою безвиграшну серію в гостях до 8 матчів. Якщо бути точним, то команда Емері не тріумфує на виїзді з травня 2015 року, коли у останньому турі сезону-2014/15 здолала на "Росаледі" "Малагу". Коноплянці та компанії терміново потрібно налагоджувати гру при чужих трибунах, адже Ліга чемпіонів, яка вже перебуває на відстані у 10 очок, так і може залишитися лише мрією.

"Вільяреал" - найкраща команда Прімери просто зараз

Підопічні Марселіно Тораля у 18 турі здобули важку перемогу в гостях над "Депортіво" Лукаса Переса. Цей тріумф став п'ятим поспіль для "жовтої субмарини", яка не лише закріпилася на четвертому місці, але й легко може замахнутися на позиції "Реала" та "Барселони", що перебувають на відстані одного та трьох очок відповідно. Такою формою, як у "Вільяреала", зараз не може похвалитися жодна команда іспанської еліти. І чим чорт не жартує, можливо саме "Вільяреал" стане тим клубом, який врешті кине виклик "великій трійці".

Володимир Лесько, Футбол 24