УКР РУС

Остання серія. Анонс 38 туру чемпіонату Італії

13 травня 2012 Читать на русском

Ну ось і все. В Італії залишилось зіграти останній тур. Чемпіон та срібний призер відомі, ними стали відповідно "Ювентус" та "Мілан". Команди, які залишають еліту також - "Новара", "Лечче" та "Чезена". Та й усі представники країни у єврокубках на наступний сезон визначилися. От тільки невідомо, хто у якому саме турнірі представлятиме Апенніни.

Хто третій?

А вся справа в тому, що на третю сходинку претендентів одразу четверо, а саме “Наполі”, “Удінезе”, “Інтер” та “Лаціо”. Найкращі шанси стати “бронзовими” у “зебр” - вони наразі треті і аби не опуститися нижче їм усього-на-всього потрібно на виїзді перемогти “Катанію”. Хоча “усього-на-всього” це занадто гучно сказано. Підопічні Монтелли у цьому сезоні явно не виглядають хлопчиками для биття, та й знаючи що це остання остров'ян під керівництвом Вінченцо, (в наступному сезоні він найпевніше очолить “Рому”) гравці “Катанії” робитимуть усе від них залежне, аби попрощатися із наставником перемогою.

У випадку поразки “Удінезе”, нагоду обігнати підопічних Гвідоліна матиме “Наполі”, що прийматиме “Сієну”. “Сієну”, які й начебто уже в чемпіонаті нічого не потрібно, тільки от “чорно-білі” непевне захочуть поквитатися із партонепеями за виліт із півфіналу Кубка Італії. Як воно буде насправді, спрогнозувати важко, проте тренер “Наполі” Вальтер Маццарі напередодні заявив, що вірить таки у потрапляння своєї команди в Лігу чемпіонів.

Та навіть поразка “Удінезе” і власна перемога не допоможе неаполітанцям, якщо три очки здобуде “Лаціо”. Щоправда, суперник в “орлів” непростий - міланський “Інтер”. В “неррадзурі” узагалі ситуація з цього квартету найскладніша. Аби потрапити у найпрестижніший турнір Європи їм і самим потрібно перемагати, і сподіватися, що “зебри” з партонепеями свої матчі програють. Одним словом, інтрига ще та... Троє ж “невдах” у боротьбі за ЛЧ представлятимуть Італію в наступному сезоні у Лізі Європи.

Та, як було сказано вище, найреальніші шанси на місце у трійці в “Удінезе” і фріульці зроблять усе можливе для перемоги, адже цей матч стане останнім на клубному рівні для їхнього капітана Антоніо ді Натале.

Ciao легенди

Лідер і найкращий бомбардир двох попередніх сезонів Серії А повідомив про своє бажання завершити кар'єру. Щоправда, на полі ми його можемо побачити ще в тому випадку, якщо тренер збірної Італії Чезаре Пранделлі візьме ді Натале на Євро-2012, однак на клубному рівні матч із “Катанією” стане для ветерана останнім.

Та він не єдиний, хто попрощається з Серією А після завершення цього сезону. Тренер “Ювентуса” Антоніо Конте повідомив, що Сандро дель П'єро вийде на матч з “Аалантою” у стартовому складі і з капітанською пов'язкою. Це буде остання гра Пінтуріккіо за “Юве” у Серії А. Щоправда, він ще може вийти на поле у “чорно-білій” футболці, проте лише у фіналі Кубка Італії з “Наполі”.

Одразу з кількома легендами прощатиметься команда, яка, власне, була основним конкурентом туринців у боротьбі за чемпіонство. Філіппо Індзагі, Алессандро Неста, Дженнаро Гаттузо та Кларенс Зеєдорф востаннє одягнуть червоно-чорні футболки. І нехай матч “Мілану” з “Новарою” нічого не вирішує, проте хочеться вірити, що на “Сан-Сіро” буде аншлаг. Вболівальники просто зобов'язані віддати шану ветеранам, які стільки років вірою у правдою служили їхній команді.

В інших матчах заключного туру також, за великим рахунком, нічого не вирішується, як, зокрема, і у протистоянні “Парма” - “Болонья”. Проте про цю гру ми згадаємо окремо. А все тому, що попередньому турі глядачі і футболісти у Болоньї аплодували лідеру і капітану команди стоячи. Це була остання домашня гра ді Вайо за його теперішню команду - Марко з наступного сезону виступатиме за канадський “Монреаль”. Проте його появу на полі у Пармі, напевне, таки слід очікувати. І дуже ймовірно, що й тамтешня публіка проводжатиме одного з найкращих гравців Серії А оплесками.

P.S. Важко пригадати подібну ситуацію, коли б одразу стільки зіркових футболістів одночасно покидали Серію А. Для усіх них цьогорічний сезон стане останньою серію у найпрестижнішому футбольному дивізіоні Італії. Хочеться побажати ветеранам успіхів у майбутніх починаннях і подякувати за гру, яку вони нам дарували. Та “святе місце порожнім не буває” тож, напевне, слід очікувати у чемпіонаті Італії появи нових зірочок, які згодом засяють “на повну” і стануть новими легендами кальчо. Принаймні, дуже хочеться у це вірити.