УКР РУС

Останній шанс Гудіні. Анонс 28 туру АПЛ

2 березня 2013 Читать на русском

Харрі Реднапп виведе "обручів" на матч проти своєї колишньої команди, яку не зумів втримати в еліті.

Автор цих рядків не буде оригінальним і підтримає колег-оглядачів англійського чемпіонату в тій думці, що центральний матч сьогоднішнього дня прийме "Сент-Мері". КПР не знає смаку перемог вже в шести поспіль матчах - остання сходинка, депресія, зневіра. Однак перемога над "Сотоном" може стати переломною в боротьбі "обручів" за виживання - не варто забувати, що "святі" наразі не гарантували собі елітної прописки на наступний сезон, а отже є прямим конкурентом КПР.

Мотивація в обох команд буде зашкалювати. По ідеї, в "рейнджерів" вона повинна просто-таки бити ключем, адже Реднапп сьогодні святкує 66-річчя, і дарувати тренерові щось ще, окрім перемоги, якось не випадає. КПР не зможе розраховувати на допомогу Боббі Замори, в якого проблеми зі здоров'ям, проте один у полі не воїн. І без досвідченого форварда "обручі" повинні самовіддано боротися за те, щоб перервати смугу невдач.

Не менш цікавий матч прийматиме Віган. Місцеві улюбленці традиційно додають весною, плюс - мають достатньо пристойну статистику особистих зустрічей з "Ліверпулем", тож приїзд "червоних" тут очікують з помітним оптимізмом. У попередньому турі обоє суперників не залишили каменя на камені від своїх суперників. І якщо "Суонсі" зі зрозумілих причин навіть не намагався чинити опору на "Енфілді", то тріумф "Вігана" на полі "Редінга" спричинив справжній фурор. На хвилі піднесення "латтікс" обов'язково спробують відібрати очки у "Ліверпуля", а на фоні ймовірної відсутності на полі Даніеля Старріджа це видається цілком реальним завданням.

Поразкою від "Ман Сіті" лондонські "аристократи" суттєво ускладнили собі завдання в боротьбі за путівку в Лігу чемпіонів, пропустивши "Тоттенхем" і впритул підпустивши "Арсенал". Атмосфера в команді вже давно не найкраща, це не секрет. А тут ще й Демба Ба, схоже, ступив на сумнівну стежину Торреса. Після переїзду на "Стемфорд" результативний форвард спромігся лише на один гол у чемпіонаті. "Вест Бром" у першому колі святкував переконливу (за грою) перемогу над "Челсі" і не факт, що не створить команді Бенітеса проблеми ще й у Лондоні - з психологічним балансом у "дроздів" усе гаразд.

А ще сьогодні вистачатиме матчів між ситими середняками, дехто з яких ще має гіпотетичні шанси вилетіти в Чемпіоншип, проте вони поки що малореальні. Тож "Сандерленд" із "Фулхемом", "Суонсі" з "Ньюкаслом", "Сток" із "Вест Хемом" змушені шукати ті чи інші додаткові подразники. І лише "Евертон" з "Редінгом", де на кону стоїть боротьба за Лігу Європи і виживання відповідно, а також "МЮ" з "Норвічем", де "дияволи" проведуть репетицію перед прийомом "Реала", привертають дещо більше уваги.

Ну а завтра - центральний матч усього вікенду. "Тоттенхем" прийме "Арсенал", і поєдинок непримиренних суперників, справжнє дербі Північного Лондона, перетвориться на битву за Лігу чемпіонів. Звісно, в того, хто зазнає фіаско, ще буде чимало нагод обігнати конкурента, проте перемога саме в цьому конкретному матчі - справа принципу. Безумовно, феноменальна форма Гарета Бейла (і насамперед вона!) робить "шпор" фаворитом поєдинку. Ну а нейтральний глядач однозначно залишиться у виграші.

Чому? Парубки з Півночі міста над Темзою полюбляють результативні сценарії-трилери. У позаминулому сезоні "шпори" поступалися "гуннерам" 0:2, проте знайшли сили перемогти - 3:2. Рік тому все було зовсім навпаки: "півники" вели 2:0, але зазнали нищівного фіаско - 2:5. Цей рахунок повторився і в першому колі чинної першості - знову святкували підопічні Венгера. Відтак, очікуємо голів і нової серії неперевершеного екшину.

У понеділок програму 28 туру завершить поєдинок "Астон Вілли" і "Ман Сіті". Фаворит, начебто, однозначний. Проте заждіть ховати "вілланів"! У бірмінгемців є Гра і є забивний Бентеке. А далі - як карта ляже.

"Челсі" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 6:0 (Малуда-2, Дрогба-3, Лампард), 3:1 (Малуда-2, Калу - Ларсон), 2:1 (Анелька, Малуда - Лонг), 0:1 (Макоулі), 1:2 (Азар - Лонг, Одемвінгі)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сандерленд" - "Фулхем"

Попередні матчі: 0:0, 0:3 (Какута, Девіс-2), 0:0, 1:2 (Бардслі - Демпсі, Дембеле), 3:1 (Флетчер, Куельяр, Сессеньон - Петріч)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Суонсі" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 0:0, 0:2 (Сіссе-2), 2:1 (Мічу, Де Гузман - Ба)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Евертон" - "Редінг"

Попередні матчі: 1:2 (Нейсміт - Ле Фондре-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"МЮ" - "Норвіч"

Попередні матчі: 2:0 (Андерсон, Велбек), 2:1 (Скоулз, Гіггз - Холт), 0:1 (Пілкінгтон)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Саутгемптон" - КПР

Попередні матчі: 3:1 (Ламберт, Панчон, Фердінанд, автогол - Хойлет)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Сток Сіті" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:1 (Джонс - Паркер), 0:3 (Ба, да Кошта, Хітцльшпергер), 1:1 (Волтерс - О'Браян)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Віган" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:1 (Родальєга - Торрес), 1:1 (Гохурі - Мейрелеш), 0:0, 2:1 (Мелоні, Колдвел - Суарес), 0:3 (Суарес-2, Енріке)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "Арсенал"

Попередні матчі: 3:2 (Бейл, ван дер Варт, Кабул - Насрі, Шамах), 3:3 (ван дер Варт-2, Хадлстоун - Волкот, Насрі, ван Персі), 2:1 (ван дер Варт, Вокер - Ремзі), 2:5 (Саа, Адебайор - Санья, ван Персі, Росіцкі, Волкот-2), 2:5 (Адебайор, Бейл - Мертезакер, Подольскі, Жиру, Касорла, Волкот)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Астон Вілла" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 0:4 (Балотеллі-3, Лескот), 1:0 (Бент), 1:4 (Варнок - Балотеллі, Джонсон, Компані, Мілнер), 0:1 (Лескот), 0:5 (Сілва, Агуеро-2, Тевес-2)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

Зробити прогнози на ці матчі Ви можете через наш додаток "В Контакте".

У черговому протистоянні "редакція - читачі" історична подія! Вперше суперником автора цих рядків стане представниця прекрасної статі. Прогноз Галини Максимчук такий...

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87