УКР РУС

Останній перед Різдвом. Анонс 17 туру Бундесліги

18 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує останній перед зимовою перервою 17 тур Бундесліги. Шторм на дні таблиці, штиль на вершині, менхенґладбахська "Борусія" після подвійного нокауту.

18 грудня, п’ятниця, 21:30

“Шальке” - “Хоффенхайм”

Для ґельзенкірхенців п’ятничні матчі останніми роками складаються більш ніж вдало – за крайні одинадцять поєдинків у Бундеслізі в цей день тижня, “кнаппен” виграли десять. Чого не скажеш про гостей, котрі в цьому чемпіонаті програли усі два матчі, які грались п’ятого дня тижня. Але не це є найбільшою родзинкою в матчі. Хуб Стевенс приїде в гості до свого колишнього клубу, який у 1999 році назвав голландця тренером століття. В період з 1997 року по 2002 Стевенс допоміг “кобальтовим” виграти два Кубка Німеччини та Кубок УЄФА і мало не виграв чемпіонство. Тепер же Хуб рятує від вильоту “Хоффенхайм” і про подібні звитяги поки лиш мріє.

Травмовані: Хегер, Настасіч, Сантана, Утіда, Гіфер – Кураньї, Цубер

19 грудня, субота, 16:30

“Кельн” - “Борусія” Д

На виїзний матч проти “Кельну” припав 106-й день народження дортмундського клубу. До свята “шершні” підготувались заздалегідь – встановили рекорд. “Борусія” за результатами перших 16 матчів стала найкращою другою командою (38 очок) в історії всіх чемпіонатів. А от чи вдасться цей рекорд покращити, то це ще питання – минулого сезону “цапи” в матчах з дортмундцями набрали чотири бали. До того ж голкіпер “Кельна” Тімо Хорн відбив 78,7% ударів по своїх воротах, що є найкращим показником у Бундеслізі. Подивимось, чи святковим буде настрій у Тухеля і компанії після фінального свистка у Кельні.

Травмовані: Ройс, Шахін, Дурм (всі – “Борусія” Д)

19 грудня, субота, 16:30

“Айнтрахт” - “Вердер”

Дуже потрібну перемогу здобув “Вердер” напередодні. В третьому раунді Кубка Німеччини “музики” змогли переграти ще донедавна непереможну менхенґладбахську “Борусію” Андре Шуберта. Це може мати значний позитивний вплив на підопічних Скрипника, які уже третій матч підряд не програють. Схоже на те, що “зелено-білі” подолали зону турбулентності в чемпіонаті. Прикро лиш, що припала така подія на кінець першої частини чемпіонату і розвинути успіх не вдасться. Піти на перерву в позитивному настрої “Вердер” зможе, якщо переграє в 17 турі на виїзді “Айнтрахт” – команду, яка є сусідом бременців у нижній частині турнірки.

Травмовані: Кастайнос, Райнартц, Флум, Кіттель, А. Бамба, Бунякі - Юнузовіч, Юханнссон, Вольф, Їлдирим, Айчічек

Дискваліфіковані: Медоєвіч (“Айнтрахт”)

19 грудня, субота, 16:30

“Інгольштадт” - “Байєр”

Новачок Бундесліги за останні вісім матчів у чемпіонаті переміг всього раз. З іншої сторони, баварці програли лиш один домашній матч з останніх чотирьох. В будь-якому разі, “Байєру” після приголомшливої перемоги над “Борусією” з Менхенґладбаха в минулому турі не личитиме втрачати очки в Інгольштадті. На заваді цьому, в першу чергу, буде стояти надійний захист команди Хасенхюттля, який після захисної ланки “Баварії” має найнижчу кількість пропущених голів у чемпіонаті (17) та число “сухих” матчів (6). Прекрасний виклик для забивного Чічаріто!

Травмовані:  Арангіс, Бендер, Хільберт, Єдвай (всі – “Байєр”)

Дискваліфікований: Бйоніш (“Байєр”)

19 грудня, субота, 16:30

“Гамбург” - “Аугсбург”

На відміну від ігор на виїзді, за результатами яких “Гамбург” посідає третє місце у відповідній таблиці гостьових матчів, домашні поєдинки “динозаври” проводять куди гірше – одна перемога за останні шість зустрічей.  В додачу до цього “Аугсбург” переміг у чотирьох з п’яти останніх ігор цих команд. На фоні чудової форми “Аугсбурга”, якій на тижні трохи підпсував вигляд виліт з Кубка Німеччини від дортмундської “Борусії”,  домашня гра підопічних Лаббадії не всиляє оптимізму в серця вболівальників “червоноштанників”. Можливо, “Гамбург” приготував різдвяний подарунок для них?

Травмовані:  Екдаль, Качар - Вернер, Паркер, Калльсен-Браккер

Дискваліфіковані: Кор (“Аугсбург”)

19 грудня, субота, 16:30

“Ганновер” - “Баварія”

Найбільшої поразки у своїй історії “Ганновер” зазнав саме від “Баварії”. Відбулось це не так давно – в квітні 2010 року. Зараз існує ризик якщо не повторення подібного результату, то чогось наближеного до цього. Справа не тільки у практично безумовній перевазі баварців, але й у тому, що “дев’яносто шості” проводять свій найгірший сезон за останні 27 років. До того ж, останні вісім матчів між цими суперниками закінчились перемогою “Баварії”, в яких мюнхенці забили 30 разів і пропустили всього чотири. Можливо, рішення Гвардіоли не продовжувати контракт із клубом якось вплине на зміну такої неприємної для “Ганновера” статистики?

Травмовані: Кійотаке, Сулеймані, Хірш - Роббен, Рібері, Гьотце, Дуглас Коста, Лам, Алаба, Вайраух, Гаудіно, Бпенатія, Курт, Штарке, Грін

19 грудня, субота, 19:30

“Штутгарт” – “Вольфсбург”

Ймовірною поразкою “Ганновера” повинен користатися “Штутгарт” – це дозволить “швабам” покинути останню сходинку чемпіонату. Та перемогти “Вольфсбург” останнім часом “червоно-білим” не вдається – програно крайніх шість матчів чемпіонату. Як і ганноверці, “Штутгарт” проводить свій найгірший сезон, але не за 27 років, а за всю історію. Зміна тренера виглядає поки виправданою, хоч і Юрґен Крамни лише виконує обов’язки керманича команди. Відколи тренер молодіжки штутгартців очолив команду, результати демонструють позитивну динаміку – поразка, дві нічиї та перемога. Втім гра з “вовками” може обернутись геть іншою історією.

Травмовані: Харнік, Гінчек, Ленгерак - Л. Густаво, Родрігес, Аскуес, Штольце, Завада

20 грудня, неділя, 16:30

“Герта” – “Майнц”

Зустріч двох команд, котрі під завершення першого кола чемпіонату набрали хорошу форму і суттєво покращили своє турнірне положення перед зимовими канікулами. Останнім часом в особистих зустрічах перевага на боці столичної команди, однак “Майнц” уже чотири матчі підряд не програє на виїзді. Також зрівнює положення обидвох клубів турнірна таблиця 2015 року – і “Герта”, і “Майнц” набрали за цей період по 46 очок і посідають 7 і 6 місця відповідно. Вище них перебувають тільки “Баварія”, обидві “Борусії”, “Вольфсбург” та “Байєр”. Коротше кажучи, матч дійсно рівних команд.

Травмовані: Шибер, Аллагі, Крафт, Пекарік, Штарк - Сото

20 грудня, неділя, 18:30

“Борусія” М – “Дармштадт”

Переможена двічі підряд менхенґладбахська “Борусія” спробує реабілітуватись вдома в матчі проти “Дармштаду”. Найперше “скакунам” потрібно розібратись із проблемами оборони. Дев’ять пропущених м’ячів за два поєдинки, то, м’яко кажучи, занадто для команди, яка була в цьому сезоні представником німецького футболу в Європі. Не на користь менхенґладбахців говорить й інша статистика - “чорно-білі” програли п’ять з восьми останніх матчів, котрі відбувались в заключному турі року. Та чи є в цьому шанс для “Дармштадту” зачепитись за останні в році очки?

Травмовані: Херрманн, Хан, Янчке, Домінгес, Штранцль, Шульц (всі – “Борусія” М)

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”