УКР РУС

Ощипко: Найвразливіше місце "Рапіда" – центр захисту

19 серпня 2015 Читать на русском

Екс-футболіст збірної України, який в минулому сезоні захищав кольори австрійського "Штурму", Ігор Ощипко розповів про суперника "Шахтаря" в раунді плей-офф Ліги чемпіонів - віденський "Рапід".

"Загалом "Рапід" можна охарактеризувати так: ця команда точно гратиме від першої до останньої секунди і, думаю, не поступатиметься "Шахтареві" в боротьбі. Але за класом "Шахтар" переважає суперника командно та індивідуально. Легко донеччанам не буде – суперник чинитиме серйозний опір,хоча команда Луческу повинна пройти далі. 

Також відзначу, що в складі "Штурма" немає явних лідерів чи зірок, футболісти підібрані одного рівня й команда завжди бореться до останнього. Теза про дисципліну точно характеризує "Рапід". Дуже багато якісної гри флангами. Захисники постійно виконують забігання, багато навісів, вривань з флангів у карний майданчик. Причому, як лівий, так і правий захисники однаково багато грають на атаку.

Варто донеччанам звернути увагу і на флангових нападників, особливо – правого, який, як правило, приймає м’яч та відразу шукає можливість зміститися в центр для удару.

Найвразливіше ж місце "Рапіда" – центр захисту. Обидва свої м’ячі "Штурм" забив віденцям із зони центральних захисників суперника. Зважаючи на швидкісні дані футболістів "Шахтаря", вважаю, у нього будуть усі шанси забити на виїзді, скориставшись цією слабкістю суперника.

Щодо наставника віденців, то Зоран Барішич за австрійськими мірками стоїть досить високо як фахівець. Але якщо порівнювати його з Луческу, то, гадаю, йому ще далеко до наставника "гірників": Барішич вважається топ-тренером лише в межах Австрії, Луческу – в Європі та світі", - сказав Ощипко.

До слова, "Рапід" і "Шахтар" вже визначилися, в якій формі проведуть матч в Австрії.

За всіма найцікавішими подіями, що передують цьому протистоянню, стежте разом з нами в режимі LIVE.