УКР РУС

Орєхов: Таке враження, що Гармаш спеціально вилучається з поля

11 квітня 2018 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Олег Орєхов прокоментував поведінку півзахисника Динамо Дениса Гармаша, а також оцінив призначення Костянтина Труханова на матч Шахтар – Динамо.

Олег Орєхов в інтерв'ю каналу Футбол 1 прокоментував призначення Костянтина Труханова на матч 27 туру УПЛ Шахтар – Динамо та поведінку хавбека киян Дениса Гармаша.

"Вважаю, що якщо у людини є професійні якості, нехай він і судить. Призначення на такий матч – не покарання, а свідчення того, що на сьогоднішній день цей арбітр є найкращим. Для нього це повинно бути заохоченням. А вже від арбітра залежить, чи буде його робота на матчі покаранням або заохоченням.

Топ-10 поєдинків Шахтаря і Динамо в чемпіонатах України

З одного боку, ці ігри судити легше, тому що якість футболістів вища, краще розпізнаються моменти. З іншого – психологічний тиск, тому що ми повинні або одному президенту догодити, або іншому, вийти сухим з води. Цей менталітет десь закрадається і може зіпсувати. Ще ніхто, хто погано відсудив цей матч, не був покараний.

Складно судити матчі, коли футболісти компенсують технічні речі скандалами або поштовхами. Поведінка Гармаша мені до сих пір дуже запитальна. Таке відчуття, що людина спеціально йде на конфлікти і вилучається. Хочеться, щоб ці матчі проходили без підводних течій, по-спортивному", – сказав Орєхов.