УКР РУС

Організація Kick It Out розчарована м'яким покаранням для Росії за расизм у матчі проти Франції

9 травня 2018 Читать на русском

Об’єднання, що веде кампанію за рівність у спорті, розкритикувала рішення ФІФА у справі щодо проявів расизму в товариському матчі збірних Росії і Франції.

Товариські матчі
завершено
-

"Kick It Out надзвичайно розчарована рішенням ФІФА оштрафувати Російський футбольний союз лише на 22 тисячі фунтів. Вважаємо, що саме некомпетентність дисциплінарного комітету організації призвела до такого жалюгідного покарання. Цей випадок прояву расизму є далеко не першим інцидентом за участі російських клубів чи вболівальників.

ФІФА покарала Росію за прояви расизму в матчі проти Франції

Нерішучість ФІФА в боротьбі з расизмом у російському футболі призведе до того, що темношкірих гравців і далі ображатимуть під час матчів збірних. Ми, таким чином, маємо великі сумніви, що ФІФА здатна ефективно реагувати на можливі випадки прояву расизму в період проведення чемпіонату світу-2018", – цитує заяву Kick It Out англійське видання Daily Mail.

Раніше відомий експерт Гарі Лінекер розкритикував ФІФА за слабке покарання Росії за прояви расизму. Нагадаємо, що в березні під час товариського матчу росіян із французами вболівальники збірної Росії викрикували расистські образи на адресу Усмана Дембеле та Поля Погба.