УКР РУС

Онищенко: Сподіваюсь, з часом ми повернемося до класичного формату УПЛ

17 травня 2017 Читать на русском

Один з тренерів національної збірної України Володимир Онищенко поділився своєю думкою про формат УПЛ та розповів про роботу Андрія Шевченка на посаді головного тренера.

"Безумовно, національна збірна України почала грати в іншу гру. І це нормальне явище. Змінюється керівництво, штаб збірної, змінюється і манера гри. Але, знову ж таки, ми відштовхуємося від конкретних виконавців. Адже не всі гравці можуть виконати побажання тренера. Можу сказати, що Андрій Шевченко – впевнений в собі тренер, тому що знає, чого хоче. Знає він сам і його штаб. Якщо він буде сумніватися, то сумніватися будуть і виконавці на полі.

Тренер національної збірної має чітко знати, який стан справ з підготовкою потенційних учасників збірної. Так він володітиме інформацією щодо можливостей конкретних гравців і зможе вибирати, чи підійде гравець під його схему гри, чи ні.

Що стосується формату чемпіонату України, то сьогоднішній формат – це реалії часу. Так, є класична формула, за якою проводяться майже всі чемпіонати в Європі і світі. Але ми відійшли від неї через об’єктивні обставини. Сподіваюсь, ми переживемо цей час, непростий, і з часом повернемося до класичного варіанту", – цитує Онищенка офіційний сайт ФФУ.

, а також у Viber