УКР РУС

Олійник: У суддів є якась антипатія до "Дніпра"

17 травня 2013 Читать на русском

Денис Олійник повернувся в обойму основи дніпропетровського "Дніпра".

Після паузи у виступах, він з’явився на полі в двох останніх матчах дніпрян. Про своє повернення в основу, Денис напередодні матчу проти своєї колишньої команди – харківського "Металіста" розповів в інтерв’ю "Футбол 24".

- Денисе, ви повернулися на поле після деякої паузи. Задоволені своєю грою?

- Це не моя справа оцінювати свою гру. Для цього є тренери, журналісти, експерти. Мені приємно те, що я повернувся на поле після певної паузи. Мабуть, завдяки роботі на тренуваннях та бажанню тренери вирішили мене випустити в іграх із "Зорею" та "Карпатами". Дехто каже, що ці матчі не особливо важливі з огляду на турнірне становище. Але для мене головне інше. Я ж практично півроку не грав. Тому зараз для мене головне – це повернутися на футбольне поле, повернутися в склад. Саме таке завдання я ставив перед собою і я його виконав.

- І яким буде ваше наступне завдання?

- Закріпитися в основі, відчути впевненість у своїх силах. В мене були моменти в грі із "Зорею", у матчі з "Карпатами". Відчуваю, що бракує впевненості. Можливо, трохи фарту не вистачає. Якби з цим усе було в порядку, то, думаю, міг би забити гол і "Зорі", і "Карпатам".

- Із "Карпатами" грали при порожніх трибунах. Коли-небудь доводилося грати в таких умовах?

- Ні, хіба на зборах. А в офіційних іграх такого ще не було.

- І які відчуття?

- Комусь, можливо, було важко налаштуватися. Але у мене з цим проблем не було. Я ж розумію, що зараз для мене кожна гра, як остання. Мені потрібно довести, перш за все собі, що я футболіст, перебуваю в хорошій формі. Тому для мене не було важливо чи є уболівальники на трибунах. Було завдання на гру, тренери мені сказали, що повинен зробити і я старався усе це виконати. Дехто з хлопців казав, що не просто налаштуватися на гру без уболівальників. Але хлопці молодці, все одно налаштувалися і провели не поганий матч.

- Денисе, зараз дуже багато розмов у контексті "Дніпра" і якості суддівства. Як ви оціните ситуацію із арбітражем ігор дніпрян?

- Судді часто помиляються у матчах "Дніпра" не на нашу користь. Це помітно, думаю, усім. В грі із "Ворсклою" не зарахували чистий гол Селезньова, у матчі із "Волинню" арбітр призначив пенальті у наші ворота, якого не було, натомість не дав одинадцятиметрового у ворота наших суперників, коли зупинили Селезньова. Хочеться вірити, що ці та багато інших помилок, були випадковістю. Але в будь-якому випадку, якби не такі помилки, ми зараз продовжували боротьбу за нагороди.

- Вірите у змову проти "Дніпра"?

- Не хочу про це думати, мені про це нічого не відомо. Єдине, мені здається, що у суддів до "Дніпра" є якась антипатія. Так було у минулому сезоні і в теперішньому.

- Наступний матч "Дніпро" проведе проти "Металіста". У вас буде подвійна мотивація на цю гру? Мабуть, з часів переїзду із Харкова в Дніпропетровськ, у вас залишалися образа на колишній клуб...

- "Дніпро" на кожен матч із будь-яким суперником налаштовується дуже серйозно. На протистояння із "Металістом", звісно, налаштування буде особливим, все-таки гратимемо проти другої команди чемпіонату. В мене ж жодної образи на "Металіст" немає. Я там провів 2,5 хороші роки, у Харкові мені вдалося добре себе зарекомендувати, як футболістові. А те, що сталося, то це життя – інколи доводиться змінювати клуб, таке футбольне життя. Зараз хочу повернути ті кондиції, які були при переході із "Металіста" в "Дніпро". Хочу довести, що не дарма були заплачені гроші за мій трансфер. Буду доводити це у кожному матчі.

- По завершенні чемпіонату, національна збірна проведе збір, який увінчає матч із командою Чорногорії. Хтось зі штабу "синьо-жовтих" контактував із вами? Як оціните свої шанси отримати виклик у збірну?

- Ні з ким не спілкувався. Безперечно, вважаю, що кожному футболісту грати за збірну своєї країни є за честь. Бути гравцем національної команди – це найвища планка кожного гравця. Розумію, що довгий час не мав ігрової практики, а тому повинен багато працювати, щоби тренерський штаб збірної звернув на мене увагу. Буду старатися. Мене викликали взимку на збори, коли ми грали із норвежцями. Прикладу максимум зусиль для того, щоби знову опинитися серед "синьо-жовтих".

- Як оціните шанси українців потрапити на чемпіонат світу 2014 року?

- Вважаю, що у нас перспективна збірна. В нашій країні є чимало молодих, хороших футболістів. Українці вдало зіграли проти поляків та молдаван і тепер знову повернули собі шанси на потрапляння на чемпіонат світу. Тепер треба віддати усі сили у протистоянні із чорногорцями. Думаю, "синьо-жовті" не шкодуватимуть себе в цій грі. Головне, вірити у своїх сили та в успіх, тоді усе буде гаразд.

Розмовляв Гліб Ваколюк