УКР РУС

Олімпік – Шахтар. Анонс

25 листопада 2017 Читать на русском

17 тур УПЛ. 17:00. Київ, "Динамо" ім В. Лобановського. Телетрансляція – канал "Футбол 2". Головний арбітр – Євген Арановський.

Олімпік вже відносно тривалий час перебуває на третьому місці першості, але закріпити за собою статус найсильнішої серед "смертних" українських команд йому так і не вдалося. В останніх турах "олімпійці" дивом у більшості з 3:1 втратили перемогу над Зорею (3:3) та вперлися в організований захисний мур Чорноморця (1:2). Десь не вистачило концентрації, десь завадили травми та дискваліфікації важливих виконавців.

Статистика протистояння – 9 матчів: жодної звитяги Олімпіка, 3 нічиї, 6 перемог Шахтаря

У донецькому дербі Роман Санжар не зможе розраховувати на двох дуже важливих футболістів – основну пару центральних півзахисників. Якщо травмованого Брікнера непогано замінює Цимбалюк, то дискваліфікованого Богданова рівноцінно підмінити не зможе ніхто. Андрій – наріжний камінь в ігровій моделі команди: веде гру в центрі поля, гостро виконує стандарти, регулярно турбує суперників дальніми ударами. Це велика втрата для Олімпіка, яка серйозно б'є по шансах у важливому протистоянні.

Попередній матч
19.08.2017. 6-й тур чемпіонату України-2017/2018
Шахтар – Олімпік – 2:0
Голи: Феррейра, 20, Марлос, 57

Шахтар, своєю чергою, позитивних новин із лазарету не має – Кривцов і Малишев продовжують лікуватися. Матч з Олімпіком через біль у животі пропустить Бутко, якому після кількох провальних матчів відпочинок не завадить. Паулу Фонсека не має готової заміни Богдану на правому фланзі захисту, тому вибиратиме із пожежних варіантів: Азеведо, Дентінью, Петряк.

Наполі – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів

"Оранжево-чорні" спершу сенсаційно поступилися в чемпіонаті Олександрії (1:2), а потім тим самим складом програли дуже важливий поєдинок Ліги чемпіонів з Наполі (0:3). Після цих результатів становище Шахтаря в обох турнірах значно погіршилося. На євроарені тепер потрібно відбирати очки в Манчестер Сіті, а на внутрішній – відновлювати комфортний гандикап над Динамо, який скоротився до 4 балів.

"Родзинки"
Олімпік найбільшої поразки у Прем’єр-лізі зазнав від Шахтаря – 0:6 (15.03.2015 р.).
"Олімпійці" проведуть 100-й матч у Прем’єр-лізі.

Обидві донецькі команди в 4 попередніх турах УПЛ набрали лише 5 пунктів – слабкий показник для представників топ-3. Обом командам не позичати мотивації на центральний матч вікенду: Шахтар може в турнірній таблиці максимально близько підпустити заклятого ворога, а Олімпік ризикує втратити третю сходинку.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Олімпік: Махарадзе – Лук'янчук, Кравченко, Шабанов, Федорів – Доронін, Цимбалюк – Шестаков, Прийомов, Моха – Біленький.

Шахтар: Пятов – Азеведо, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Алан Патрік – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.