УКР РУС

Олімпік – Чорноморець: анонс матчу

12 травня 2018 Читать на русском

31 тур УПЛ. 17:00. Київ, стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Телетрансляція – канал "Футбол 2". Головний арбітр – Микола Кривоносов.

Ситуація Олімпіка настільки критична, що у заявку повернувся президент клубу Владислав Гельзін. Після перемоги над Карпатами в березні підопічні Санжара не можуть виграти протягом семи матчів поспіль, при цьому примудрившись програти у п’яти з них – зокрема і Чорноморцю.

Команда, яка на початку другого етапу вважалася випадковим гостем другої шістки й мріяла про єврокубки за рахунок дискваліфікацій когось "зверху", на даний момент має 33 очки та ризикує звалитися у зону перехідних матчів. Від десятого місця Олімпік відділяють всього три очки.

Попередній матч
07.04.2018. 26-й тур чемпіонату України-2017/2018
Чорноморець – Олімпік – 3:1.
Голи: 1:0 – О. Гладкий (33), 1:1 – І. Сондей (42), 2:1 – О. Гладкий (43), 3:1 – І. Матяж (82)

Для Чорноморця наступає момент істини. Команда наразі йде на останній сходинці з 26 очками, відстаючи від Зірки, яка йде на рятівній десятій позиції, на чотири очки. В разі поразки одесити оформлять офіційний виліт з УПЛ незалежно від результату матча у Кропивницькому. У випадку нічиєї цей виліт можна буде констатувати де-факто – хоча б тому, що різниця м’ячів у Зірки набагато краща: -17 проти одеських -23. Таким чином, Чорноморець задля виживання в УПЛ змушений грати лише на перемогу.

Статистика протистояння
Всього: 11 матчів, 5 перемог Олімпіка, 2 нічиї, 4 перемоги Чорноморця, різниця м’ячів 11-15.
У Прем’єр-лізі: 11 матчів (+5, =2, -4, 11-15)

Не дивлячись на болісну поразку в Одесі, вдома донецький клуб має прекрасну статистику матчів проти Чорноморця, вигравши три останніх зустрічі. Правда, кожна з них завершилась мінімальним результатом – 1:0.

Кадрова ситуація клубів непроста. Господарям поля не допоможе Владислав Доронін, який отримав червону картку в минулому турі, а Іван Брікнер не зможе взяти участь у матчі через травму. Чорноморець, однак, в останній грі поніс значно більші втрати – через дискваліфікації не зіграють Павло Оріховський та Євген Смірнов. Крім того, участь Мамаду Вага у матчі знаходиться під питанням.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Олімпік: Махарадзе, Немчанінов, Вакуленко, Очігава, Щедрий, Вуковіч, Кісіль, Балашов, Сондей, Пасіч Є., Біленький

Чорноморець: Новак, Люлька, Жунич, Зубейко, Романюк, Бобко, Бамба, Ковалець, Третьяков, Татарков, Гладкий