УКР РУС

"Олександрія" повертається. Анонс 21 туру Першої ліги

13 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні відбудуться ще п'ять матчів.

"Миколаїв" - "Геліос"

У цьому матчі зустрічаються команди, які на даний момент знаходяться серед аутсайдерів чемпіонату. Якщо глянути на турнірну таблицю, то можна побачити, що миколаївці перебувають на чотирнадцятій позиції, а "геліосці" розмістилися трішки вище - дванадцяте місце. Різниця між обома колективами складає чотири пункти. 

Обидві команди вкрай невдало розпочали другу половину сезону не заробивши собі в актив жодного очка. З об'єктивного погляду можна зрозуміти причини такого негативного результату від сьогоднішніх господарів. Колектив із Миколаєва під час зимової перерви міг просто зникнути із футбольної карти України через фінансові проблеми. На щастя, "корабели" зуміли знайти фінансове підґрунтя, що дозволило продовжити виступи в Першій лізі. Звичайно, що практично нова команда, яка поповнилася гравцями із аматорських колективів, не може одразу демонструвати результат - для цього потрібен час і терпіння. 

Проте в голову ніяк не вкладається, чому харків'яни перебувають на дні турнірної таблиці та ще й без головного тренерам і це попри прем'єрлігові амбіції на початку сезону.  Найбільш образливим для вболівальників харківської команди є той факт, що "Геліос" у своїх останніх матчах демонстрував досить непогану гру. Команда створювала багацько гольових моментів, але реалізація знаходилась на нулі, однак гра у команди була поставлена, проте відверто не щастило - прямо якась містика. 

Історія протистоянь між цими командами ще розпочалась у 2011 році і налічує сім ігор, у яких миколаївці здобули дві перемоги, "геліосці" - три.

Прогноз "Футболу 24": 0:0

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Миколаїв" 53.17%

- Перемога команди "Геліос" 16.37%

- Нічия 30.46%

"Полтава" - "Сталь"

Наступний матч нас очікує в Полтаві, де однойменна команда прийматиме одного з лідерів чемпіонату дніпродзержинську "Сталь".  

Гості зараз перебувають на другій сходинці і намагатимуться всіма силами повернути собі першу позицію хоча б на добу. У той час, як полтавцям у цьому чемпіонаті вже практично нічого не потрібно - команда перебуває у самому центрі турнірної таблиці. Підопічні Федорчука розташовуються на комфортній відстані від зони вильоту та й до медалей першості далекувато - гравці не відчувають ніякого натиску, на відміну від тих ж "сталеварів", котрі не мають права на помилку.

"Міщани" зараз володіють прекрасною змогою для того, щоб поексперементувати і визначитися із основним складом і можливостями команди на наступний сезон, адже команда у Полтаві справді цікава. А зараз просто можна випробувати свої сили проти відвертого фаворита, який після паузи демонструє чудову гру, яка ж до того приносить перемогу за перемогою.

Поєдинок у першому колі завершився безгольовою нічиєю - 0:0

Прогноз "Футболу 24": 0:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Полтава" 28.1%

- Перемога команди "Сталь" 45.66%

- Нічия 26.24%

"Зірка" - "Буковина"

В останньому понеділковому матчі чернівецька "Буковина" спробує здобути  очки в Кіровограді. На даний момент, "Зірка" це приємне відкриття весняної частини чемпіонату. Досвідчені новачки на пару із новим тренером почали одразу демонструвати результат, що дозволило команді Лавриненка опинитись на дев'ятій сходинці в чемпіонаті. Звичайно, про поставлене завдання на початку сезону - вихід у Прем'єр лігу зараз говорити не доводиться, але якщо зберегти все у теперішньому вигляді, то у нас вимальовується серйозний претендент на місце в першій п'ятірці у наступному сезоні.

Гості ж безуспішно намагаються покинути низи турнірної таблиці, але "буковинців" на разі у цих спробах спіткають невдачі. Проте не варто опускати руки, адже у чернівчан потрохи вимальовується почерк у грі, однак найголовнішого - результату немає, що безумовно розчаровує прихильників цієї команди. 

Цей поєдинок повинен стати восьмим в історії між цими командами. Варто відзначити, що у останніх двох матчах кіровоградці перемагали із розгромними рахунками - 5:1 та 4:0. Загально картина виглядає наступним чином: п'ять перемог у "Зірки" та дві перемоги в активі "Буковини".

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Зірка" 80.49%

- Перемога команди "Буковина" 7.18%

- Нічия 12.33%

"Динамо-2" - "Нафтовик"

Наступний ігровий день розпочнуть рівні за силою колективи. Такий висновок можна зробити, якщо глянути на турнірну таблицю, де можна побачити, що команди ділять між собою шосту позицію. Окрім цього варто зазначити, що у обох колективів немає ніякої стабільності у грі. Наприклад, кияни зовсім неочікувано програли в Олександрії із розгромним рахунком, а "нафтовики" не зуміли втримати перевагу у два м'ячі в поєдинку проти "Сум".

Мінімальну перевагу у цьому матчі мають кияни, які виступають вдома, де "динамівці" програли лише двічі. Щоправда, кияни у минулому турі поступились кіровоградській "Зірці", що трішки зіпсувало їхнє реноме як непереможної домашньої сили.

В останніх п'яти матчах було забито обмаль м'ячів - дві перемоги у "динамівців" і лише одна в "Нафтовика". Найпопулярніший рахунок у цих поєдинках 1:0 або 0:0. 

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Динамо-2" 64.16%

- Перемога команди "Нафтовик-Укрнафта" 11.8%

- Нічия 24.03%

"Нива" - "Олександрія"

Завершиться тур матчем в Тернополі, де "Нива" спробує щось протиставити "Олександрії". Зрозуміло, що команди знаходяться зовсім на інших рівнях одна від одної. У той час, коли гості борються за право виходу у Прем'єр лігу тернополяни намагаються зберегти свою першолігову прописку.

У минулому турі команду Шарана відверто прорвало - розгромна перемога над "Динамо-2" без будь-яких шансів у тому матчі для киян. Можливо, нарешті, олександрійці усвідомили, що шляху назад вже немає, адже дніпродзержинці  зараз справляють достойну конкуренцію користуючись кожною втратою "Олександрії" на повну. Також не варто забувати про те, що "сталевари" зараз набрали серйозний ігровий хід, що в сумі і дозволило їм наздогнати олександрійців у турнірній таблиці. Права на помилку в "Олександрії" немає, тому тернополян чекає зовсім нелегкий матч, у якому гра триватиме до першого пропущеного м'яча у ворота "Ниви".

Останні три матчі між цими командами завершилися на користь сьогоднішніх гостей - дві перемоги і ще один матч завершився внічию.

Прогноз "Футболу 24": 0:2

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Нива" 10.38%

- Перемога команди "Олександрія" 73.37%

- Нічия "16.25"