УКР РУС

Олександрія перемогла Астру та пройшла в плей-офф Ліги Європи

3 серпня 2017 Читать на русском

Олександрія у матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи перемогла Астру з рахунком 1:0 та вперше в історії гратиме у плей-офф Ліги Європи.

Перемогу Олександрії приніс гол Андрія Запорожана наприкінці першого тайму зустрічі. Капітан української команди реалізував одинадцятиметровий удар.

Активніше почали господарі поля. Спочатку захисник румунів ледь не зрізав м'яч у власні ворота, а пізніше Валерій Бондаренко після подачі з кутового прапорця пробив над поперечкою. Також небезпечно було, коли Василь Грицук прострілював з лівого флангу, але голкіпер суперників прочитав ситуацію.

На 43-й хвилині Сергій Старенький заробив пенальті для Олександрії. Його збив захисник Астри Пьотр Польчак. Пенальті впевнено реалізував капітан Андрій Запорожан.

Ще до перерви Грицук міг подвоїти перевагу, однак не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем.

Після відпочинку небезпечно пробивав Старенький – його удар з-за меж штрафного майданчика заблокували захисники. Пізніше одразу два суперсейви поспіль здійснив Юрій Паньків. Воротар врятував свою команду після класних прицільних ударів суперників.

Окрім пенальті, Польчак міг ще й записати на свій рахунок автогол. Після прострілу Андрія Цурікова футболіст ледь не зрізав м'яч у свої ворота. Наприкінці зустрічі ближчими до гола були підопічні Володимира Шарана. По черзі Цуріков та Станіслав Куліш змарнували нагоди відзначитись.

Таким чином, Олександрія за сумою двох матчів проходить Астру та гратиме у плей-офф Ліги Європи.

Ліга Європи. 3 кваліфікаційний раунд, матч-відповідь

Олександрія – Астра – 1:0 (перший матч – 0:0)

Гол: Запорожан, 43 (пен)

Ліга Європи, третій кваліфікаційний раунд: Динамо Мінськ Нойка та Хльобаса вилітає, Шкендія перемогла Тракай