УКР РУС

"Олександрія" - "Металург" З. 2 тур УПЛ. Анонс

26 липня 2015 Читать на русском

Запорізький "Металург" завітає в гості до "Олександрії", де спробує реабілітуватися за нищівну поразку у 1 турі.

26 липня, 19:30. Олександрія, КСК "Ніка". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Суддя: Ігор Пасхал

Нагадаємо, що минулого тижня запоріжці без шансів програли луганській "Зорі" із рахунком 6:0. Цей матч продемонстрував, що "Металург" зараз не готовий грати у чемпіонаті із найсильнішими клубами України. Команда Анатолія Чанцева влітку втратила багато основних виконавців, на місце яких прийшла недосвідчена молодь. І як показав поєдинок проти "Зорі", ці новачки не можуть у повній мірі протистояти командам класу "Зорі". Особливо багато запитань є до лінії захисту, яка була більше схожа на прохідний двір, ніж на грамотно побудовану тактичну схему. Перш за все мова йде про молодого Попова та Помазана, які не встигали у захисті перекривати вільні зони.

Приємною новиною є те, що травма Лисицького виявилася несерйозною, відтак Віталій зможе сьогодні допомогти партнерам. Є інформація, що у загальній групі працює захисник Дмитро Ульянов, який через травму пропустив весняну частину минулого сезону. Натомість через пошкодження не зможе взяти участь у матчі Артур Кузнєцов. Також під питанням нігерійський захисник Орелесі, який зараз працює за індивідуальною програмою.

Щодо "Олександрії", то тут ситуація значно краща. Новачок Прем'єр-ліги достойно тримав удар у поєдинку із "Шахтарем". Матч завершився перемогою "гірників", але загалом бойове хрещення команда Володимира Шарана провела успішно. Було помітно, що олександрійці зіграні, вони мало помилялися, а в їхньому складі майже ніхто особливо не виділявся. До слова, цього тижня "Олександрія" представила новачків, які тепер стали повноцінними гравцями команди та спробують сьогодні довести свою профпридатність.

Відтак зважаючи на усі фактори фаворитом протистояння буде "Олександрія", яка спробує здобути першу перемогу у сезоні. Швидше за все, що деморалізований "Металург" знову гратиме другим номером та намагатиметься діяти на контратаках. Також відзначимо, що якщо запоріжці не здобуватимуть очки у таких поєдинках, то у майбутньому їм складно буде розраховувати на місця у верхній половині турнірної таблиці.

Статистика

Зазначимо, що футболісти "Олександрії" та запорізького "Металурга" провели між собою у Прем'єр-лізі 4 матчі (востаннє у рамках елітного дивізіону вони грали в 2003 році). Двічі перемогу здобували запоріжці. Ще по разу матчі завершувалися внічию та тріумфом олександрійців. Різниця голів 4-3=+1 на користь команди Анатолія Чанцева. 

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади

"Олександрія":  Новак - Сухоцький, Шендрик, Басов, Микицей - Банада, Запорожан - Чорний, Козак, Голенков - Коломоєць

"Металург" З:  Старцев - Каплієнко, Лисицький, Помазан, Попов - Орелесі, Ігнатенко - Юсов, Кулініч, Татарков - Платон

Юрій Шутка, Футбол 24