УКР РУС

Олександрія – Динамо: Комітет арбітрів дав оцінку суддівству Можаровського в моментах з непризначеними пенальті

12 грудня 2017 Читать на русском

Комітет арбітрів Федерації футболу України оцінив суперечливе суддівство Юрія Можаровського в матчі 19 туру УПЛ, яке викликало обурення гравців і тренерів київського Динамо.

"11 хв (момент, коли Мораєса (№11) тягнули за футболку). Складна для оцінки ситуація, що сталась у штрафній площі господарів. Після виконання штрафного удару футболіст № 11 гостей падає на газон у штрафній площі. З відео трансляції неможливо встановити ступінь гіпотетичної та можливої затримки через те, що всі гравці створювали перешкоди один для одного. Арбітр правильно продовжив гру.

"Бєсєдін картинно падав, а Фреда потрібно було прибирати навіть раніше". Експерти стали на захист Бойка та Можаровського, розкритикувавши Шахтар і Динамо

42 хв (момент, коли Кадара (№44) потягнули за футболку). Під час виконання кутового удару гравець № 5 господарів затримує ззаду за футболку гравця № 44 гостей, заважаючи йому вистрибнути та зіграти в м’яч. Арбітр, кут огляду якого, можливо, був перекритий, не бачить у правильний спосіб епізод і не виносить покарання за порушення. Йому слід було призначити пенальті на користь гостей, оскільки йшлося про порушення, що заслуговує на покарання (таку типологію помилок можливо було б усунути завдяки застосуванню технології VAR (ВАА) (відео повторів)).

Олександрія – Динамо – 0:0 – Відеоогляд матчу

50 хв (вилучення тренера Динамо Олега Лужного). Правильне вилучення із технічної площі тренера команди гостей за поведінку, яка не відповідає положенням методичних рекомендацій УЄФА щодо поведінки, передбаченої для осіб, що перебувають у технічній площі (рішення прийняте за взаємодії із 4-им арбітром).

78 хв (вилучення Бєсєдіна (№41) через симуляцію спробі заробити пенальті). Через отримання двох попереджень червона картка гравцю № 41 гостей була винесена правильно. На 67 хв − правильна оцінка порушення проти воротаря господарів, скоєного гравцем № 41 гостей, який не зупиняється, продовжує рухатись, атакуючи голкіпера господарів піднятою ногою і завдаючи йому удару. Жовтка картка гравцю № 41 гостей була винесена правильно. Другу ЖК було винесено на 78 хв гравцю № 41 гостей з метою покарання очевидною симуляції. Гравець № 2 господарів не скоює жодного порушення, торкаючись м’яча, в той час, як гравець № 41 гостей "пірнає" у штрафній площі, намагаючись ввести арбітра в оману та отримати пенальті, підстав для призначення якого не було.

Хачеріді намагався потрапити у суддівську кімнату, щоб поговорити з Можаровським

80 хв. Правильне вилучення із технічної площі офіційного представника команди господарів за поведінку, яка не відповідає положенням методичних рекомендацій УЄФА щодо поведінки, передбаченої для осіб, що перебувають у технічній площі (рішення прийняте за взаємодії із 4-им арбітром)", – йдеться на офіційному сайті Комітету арбітрів ФФУ.

А яка ваша думка? Голосуйте в опитуванні нижче