УКР РУС

Олександрія – БАТЕ. Анонс

24 серпня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує матч-відповідь раунду плей-офф Ліги Європи Олександрія – БАТЕ.

24 серпня, 20.00. Олександрія, КСК "Ніка"

Головний арбітр: Мірослав Зелінка (Чехія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Перший матч

Після жеребкування Олександрія не виглядала фаворитом пари, однак гостьова результативна нічия значно покращила шанси української команди на вихід у груповий етап турніру. Стартові хвилини білоруської половини протистояння не вселяли жодного оптимізму: нерви, постійні втрати м’яча і справедливо пропущений швидкий гол.

Згодом все змінилося – Олександрія посмілішала, перехопила ініціативу, почала створювати моменти. Наслідком став гол Банади після класної комбінації з лівого флангу. Українська команда добре відіграла в захисті, що не здивувало, і осмислено виглядала в атаці, що в цьому сезоні помітно не так часто. Володимир Шаран залишився задоволеним і результатом, і грою.

Домашні проблеми

У єврокубкове протистояння вклинився виїзд до Львова на матч УПЛ. Проти Карпат деякі основні виконавці "жовто-чорних" отримали відпочинок, а сама команда ні на мить не випускала з голови майбутній поєдинок на День Незалежності. 0:0 – це те, за чим Олександрія їхала на захід.

Володько: Ми вивчили Олександрію, визначили її сильні та слабкі місця

Після 6 турів чемпіонату представник Кіровоградщини з 4 очками розмістився на передостанньому місці турнірної таблиці, однак можна бути впевненим, що така ситуація не надто гнітить підопічних Шарана і керівництво клубу. Потрібно всіма способами здійснити реальну мрію виходу в групу ЛЄ, а вже потім добирати "свої" очки в Україні.

В Олександра Єрмаковича ситуація складніша – БАТЕ не може на певний час пожертвувати внутрішньою першістю. 10 років незмінної домінації "трактористів" у чемпіонаті Білорусі близькі до завершення, команда йде лише на 3 сходинці, програючи другому місцю та лідеру 4 і 5 очок відповідно.

До речі, саме з лідером – солігорським Шахтарем – борисовці зіграють після приїзду з України. Ця зустріч мала стати визначальною в боротьбі за чемпіонство, але БАТЕ минулого вікенду вдома несподівано поступився Крумкачи (2:3). Тотальна ротація складу на користь ЛЄ призвела до критичної ситуації в чемпіонаті, тому сьогоднішня невдача на КСК "Ніка" може навіть коштувати Єрмаковічу посади головного тренера.

Кадри

Кадрова ситуація значно краща в білорусів. На матч з Олександрією не прилетів лише хавбек Кендиш, всі інші футболісти готові. Українці ж мають проблеми відразу з трьома основними виконавцями. Басов пропустить гру через травму ноги – діру в центрі захисту закриє Бондаренко. Під питанням перебувають Полярус та Запорожан. Андрій зазнав пошкодження в першому матчі з борисовцями та досі не відновився на 100%, а Артем бореться з ангіною. Якщо обом гравцям здоров'я все ж не дозволить зіграти, головними претендентами на стартовий склад будуть Каленчук та Старенький.

Очікування

Володимир Шаран заявив, що Олександрія не буде грати на 0:0, але й відкритого футболу від господарів чекати досить наївно. Гості очевидно ще раз зроблять ставку на ураганний старт і швидкий гол. Головне завдання українського колективу – психологічно налаштуватися на спурт суперника та з перших хвилин увімкнутися в гру. При цьому, потрібно зберігати щільність у центрі поля та здійснювати осмислений вихід з оборони, як це було в Білорусі.

Тренер БАТЕ Єрмакович: Вдома у святковий день Олександрія може зіграти ще агресивніше

Варто звернути увагу і на ажіотаж навколо матчу в районному центрі. На стадіоні очікується аншлаг – всі 7 тисяч квитків продані. Клуб вирішив організувати флешмоб на честь Дня Незалежності, відтак першокласна атмосфера футболістам гарантована.

Сторінка автора у Facebook