УКР РУС

Олег Федорчук: Луческу – продукт радянської системи

29 грудня 2016 Читать на русском

Експерт Олег Федорчук прокоментував скандальну заяву румунського наставника "Зеніта".

"Це не перше політичне висловлювання Луческу. Свого часу він агітував за об'єднаний чемпіонат, теж мотивував, мовляв, одне коріння, одна країна.

Дивуватися тут нічому, Луческу – продукт тієї системи, а в Румунії радянська пропаганда була набагато вище, ніж у нас. Він вийшов з епохи, коли робили висновки, не маючи всієї повноти картини. Як бачимо, він хороший тренер, але в історії зовсім не орієнтується, тут він – повний невіглас.

У "Шахтарі" Луческу працював у незалежній Україні. Але люди змінюються з 20 до 40 років. А він в нашу країну приїхав, коли йому було під 60. Тим більше, його все влаштовувало, він отримував одну з найбільших в Європі зарплат. Навряд чи в таких умовах у нього була мотивація змінюватися. Людина щось в собі змінює, коли відбувається якась трагедія, вона шукає вихід.

Чому багато країн створюють перешкоди для роботи у себе іноземних тренерів? Бо якщо багато буде таких як Луческу, вони вплинуть на громадську думку. А це вже глобальна політика. Справи в "Зеніті" у нього не йдуть., тому тренер пішов іншим шляхом, щоб створити навколо себе групу підтримки", – сказав Олег Федорчук.

Луческу: Для мене Україна і Росія – одна країна, яку розділила випадковість

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу