УКР РУС

Олег Федорчук: Бюджет Енергії не дозволяє їй грати в Першій лізі

23 квітня 2018 Читать на русском

Головний тренер Енергії Олег Федорчук прокоментував амбіції команди.

На прес-конференції після поразки від СК Дніпро-1 (0:1) головний тренер Енергії Нової Каховки Олег Федорчук розповів, чому клуб не прагне підвищуватись у класі.

"Наше місце – Друга ліга. Поясню нашу позицію. От невже ви вірите в те, що ми колись виграємо чемпіонат світу? Ми ж в ньому беремо участь? І ми беремо участь, і хочемо, щоб хтось вийшов далі з нашої команди. В Україні, на мій погляд, відбуваються незрозумілі речі. Усі ставлять завдання, але ніхто не хоче заробляти гроші і вирощувати футболістів.

Усі ставлять якісь міфічні завдання і місця в турнірній таблиці! Реально гроші є у шести – семи команд. Наш бюджет не дозволяє грати у Першій лізі. Ми можемо вийти нагору, як Кремінь, а потім чекати, і вони дуже чекають, коли ж вони нарешті вже вилетять з тієї Першої ліги. Те ж саме одеська Жемчужина. Це помітно по їх комплектації та іграм. Тому потрібно бути на своєму місці, а не піти в ресторан, поснідати з багатіями, а потім втекти, не розрахувавшись. Я це бачив в кар’єрі багато разів – люди заходять і кажуть, що для них це "понти".Ну а ми на своєму місці.

Є аматорські команди, у яких бюджети в два-три рази більше нашого. Ми у лізі за бюджетом восьма – дев’ята команда, а по грі – третя-четверта. І це для нас досягнення і ми не хочемо розоритися. Неможна їздити на БМВ і "Мерседесах" і бути всім винним.

Ми хочемо їздити на машинах нашого рівня і вирощувати футболістів. Це важче, ніж набирати очки – взяти ветеранів та набирати очки. Але я вам скажу, що після 30-ти років футболіст кожного наступного сезону грає приблизно на 10 відсотків гірше, який би він не був. А молодь, такі як у нас, вони кожного року на 5-10 відсотків становляться сильнішими", – цитує Федорчука офіційний сайт СК Дніпро-1.

Дебютний дубль Бєсєдіна, некрасивий трюк Марлоса, переможна серія Карпат і прорив Зорі. Підсумки 28-го туру УПЛ