УКР РУС

Окечукву дуже схожий на Брауна Ідейє за фактурою, і навіть зовні, - Кривенко

2 березня 2016 Читать на русском

Ігор Кривенко, агент новоспеченого гравця "Карпат" Габріеля Окечукву, в інтерв'ю "Футбол 24" розповів про гравця та про користь, яку він може принести клубу, і не лише в ігровому плані.

Агент нігерійського нападника Габріеля Окечукву Ігор Кривенко прокоментував для "Футбол 24" підписання гравця львівським клубом.

"Окечукву підписували не для молодіжної команди "Карпат". На нього розраховують як на футболіста під основний склад. У нього є певні сильні футбольні якості. За фактурою, і навіть зовні, він дуже схожий на Брауна Ідейє. За манерою гри мені складно сказати, але є певна схожість".

Вацко: Хочу сподіватися, що новачок "Карпат" Окечукву не є чистим мутняком "бізнес-характеру"

"У перспективі Окечукву може розвинутись у серйозного якісного футболіста. Адже всі африканці, які приїжджають, припустимо, в бельгійський чемпіонат, не відразу стають умовними Яя Туре. Звичайно, коли вони вже стають відомими серйозними гравцями, за них платять і серйозні гроші. Бельгійські клуби проводять трансфери з мільйонними сумами. Вони продають футболістів у хороші чемпіонати. Наші клуби можуть працювати в такому ж режимі", - сказав Кривенко.

Серебренніков: У Бельгії благодатний грунт для зростання футболістів

"Карпати" розглядають Габріеля як гравця, здатного їх посилити. У клубі були певні проблеми з позицією нападника. Вони взяли двох нападників, зрозуміло, що краще мати в запасі кілька нападників, тому що є травми, дискваліфікації. Навіть якщо команда грає з одним нападником на полі. Тому "Карпати" розглядають Габріеля як футболіста, здатного скласти необхідну конкуренцію. Ясна річ, він може стати і гравцем основного складу, а як буде - це вже час покаже. Не думаю, що Габріеля просто так викликали до складу молодіжної збірної Нігерії".

Агент гравця також сказав про фінансовий бік співпраці "Карпат" з Окечукву.

"Я не можу назвати цифру, але скажу, що у нього не найбільша зарплата. Однак вона буде його мотивувати прогресувати далі. Як він скористається цією можливістю - це вже інше питання.

Все залежить від того, як Габріель адаптується, він уже не вперше в Україні. Він був у "Волині", у Віталія Кварцяного. Я знаю, що у Віталія Володимировича, якщо футболіст не вартий уваги, то через 2-3 дні він залишає команду. А Габріель пробув у команді більше місяця. По-моєму, їм закрили трансферне вікно в той момент, коли гравець там був".