УКР РУС

Огляд 6 туру Бундесліги. ФОТО

19 вересня 2011 Читать на русском

Про падіння чемпіона, рекорд "Баварії", про вчинок справжнього чоловіка, скільки років потрібно захисникові, аби забити у ворота суперника, про нашестя туру... Про це та інше в огляді шостого туру Бундесліги.

 

 

 

 

 

 

Нашестя червоних карток
П'ять прямих червоних карток у шостому турі - стільки було за всі п'ять попередніх турів.

***************************
Рекорд червоної картки
Артур Собіх під час свого прем'єрного матчу у Бундеслізі зміг протриматися на полі лише сім хвилин - рекорд серед дебютантів. Попередній рекорд був 9 хвилин.

***************************
Рекорд клубу
Мюнхенська "Баварія" у восьмій офіційній грі поспіль не пропустила у свої ворота гол.

***************************
Більше поразок, ніж за минулий сезон
Дортмундська "Борусія" після шести турів зазнала вже більше поразок (3), ніж за ціле перше коло минулого чемпіонату. Крім того, теперішній чемпіон Німеччини вперше програв дві гри поспіль з лютого 2010 року.

***************************
"Сухий" Лель став мокрим
Захисник "Герти" забив вперше за три з половиною роки в офіційній грі. 6 квітня 2008 року як гравець "Баварії" він забив у ворота "Бохума".

***************************
Що удар, то гол
Хаїме Хосоґай вирішив влучати лише у ворота та ще й одразу забивати голи. Щоправда одного разу підвела неточність - отож три удари у Бундеслізі, наслідком яких стало два голи. Воістину японський характер! Японський гравець виступає на правах оренди за "Ауґсбурґ", однак перебуває на клубному обліку у "Байєрі".

***************************
Прорив Бабеля
У своїх перших 17 іграх у Бундеслізі Раян Бабель забив лише один гол. Однак у чотирьох останніх появах на полі йому вдалось забити чотири голи.

***************************
Забивати після заміни
Гравець "Вольфсбурґа" Ашкан Дежаґа забив для "вовків" вже шостий гол, вийшовши на заміну, і встановив у цьому показнику рекорд клубу.

***************************
Другий "захід" приніс перемогу
Другий дубль гравця "Штутґарта" Мартіна Харніка у Бундеслізі приніс його команді перемогу в гостях над "Фрайбурґом". Перший дубль був у ворота "Баварії" у грудні 2010 року, однак тоді "шваби" програли 3:5.

***************************
Наблизився до рекорду Лємана
Воротар "Вердера" Тім Візе заробив третє вилучення у своїй кар'єрі голкіпера. Рекордсменом є Йєнс Лєман із п'ятьма червоними картками.

***************************
Після бою у полі став вартовим
Вперше з грудня 2008 року польовому гравцеві у Бундеслізі довелось виконувати обов'язки воротаря команди. Тоді "воротар" "Гановера" Ян Розенталь навіть відбив пенальті у виконанні Едіна Джеко. Однак цього разу "вовк" Макото Хасебе був безпомічним у грі з "Хофенхаймом" 3:1.

***************************
Антирекорд ударів
"Гамбурґ" у домашній грі із мьонхенґладбахською "Борусією" завдав в напрямку воріт суперника лише п'ять ударів. З часу ведення детальної статистики (1992), це найгірший показник команди у домашній грі.

***************************
Історична перемога
"Кельн" здобув найбільшу перемогу в історії команди на полі "Байєра" - із різницею у три голи рейнська команда ще ніколи не перемагала у Леверкузені до цієї перемоги.

***************************
Спринтер Подольскі
Вперше у цьому сезоні Лукас Подольскі подолав 10-кілометровий рубіж за матч (11,1 км). Однак це не найвищий показник у команді - Яяльо та Рітер перевершили "польського" німця.

***************************
"Заготівельник" все ж працює
Капітан "Кайзерслаутерна" Крістіан Тіферт у ювілейній двохсотій грі забив другий гол головою у Бундеслізі з усіх своїх дванадцяти. Однак найкращий "заготівельник" голів у минулому чемпіонаті ще не віддав жодного результативного пасу. Все ж Тіферт був найактивнішим у складі своєї команди, володіючи найбільше м'ячем та взявши участь у понад половині всіх ударів по воротах "Майнца".

***************************
Мужній вчинок
Арне Фрідріх попросив керівництво "Вольфсбурґа" негайно розірвати з ним контракт. Причина: він не хоче заробляти мільйони, байдикуючи серед "вовків". Керівництво "Вольфсбурґа" задовольнило прохання гравця збірної Німеччини (82 матчі). Фрідріх мав серйозну травму і довго лікувався. Згодом Маґат відправив захисника у другу команду набирати форму. Однак Фрідріх знову зазнав травми і вирішив подумати, чи не варто завершити кар'єру футболіста. Хоча він міг заробити у клубі до червня 2013 року ще декілька мільйонів.

***************************
Багато біганини - жодного удару
На момент заміни Міхаеля Баллака його "годометр" показував 7,3 км. Однак за цей час гравцеві "Байєра" не вдалось завдати жодного удару по воротах.