УКР РУС

Огляд 5 туру Бундесліги. ФОТО

12 вересня 2011 Читать на русском

В огляді йдеться про таке: хто програв найбільше домашніх матчів в історії Бундесліги, хто з гравців забив найбільше автоголів у Бундеслізі, скільки разів копали "кобили" у цьому турі, скільки покерів треба Маріо Ґомесу, аби наздогнати Ґерда Мюллєра тощо.

Пан або пропав
Всі дев'ять матчів туру завершились перемогою одного із суперників - вперше у цьому чемпіонаті. Цікаво, що у цьому чемпіонаті команди розійшлись мирно лише у восьми поєдинках. Найменше нічиїх після п'яти турів було лише у сезоні 1974/75 - лише шість.


Голи
31 гол у п'ятому турі. Найбільше голів (33) було лише у третьому турі.


Пенальті
У цьому сезоні Бундесліги арбітри призначили вже 17 пенальті. Такий показник після п'яти турів був востаннє у сезоні 2000/01.

Антирекорд Бундесліги
"Кельн" встановив абсолютний антирекорд Бундесліги, програвши 163 домашню гру. "Бохум" та "Айнтрахт" програли вдома по 162 рази.

Особистий антирекорд
Центральний захисник "Кельну" Жеромель у цьому турі двічі заробив пенальті у свої ворота. За 93 матчі Бундесліги бразилець так допоміг супернику вже 9 разів, що є найвищим показником серед усіх теперішніх гравців Бундесліги.

Сміливість "вовків"
Вперше з березня 2010 року "Вольфсбурґу" вдалось вдома перемогти, після того, як першим забив суперник.

Антирекорд клубу
Після п'яти матчів "Гамбурґ" набрав лише одне очко. Це найгірший показник клубу після п'яти стартових турів за час виступів команди у Бундеслізі.


"Баварія" не любить "Фрайбурґ"
"Фрайбурґ" зазнав дванадцятої поразки поспіль від мюнхенської "Баварії". Це найтриваліша недружелюбна поведінка одного із партнерів між всіма можливими парами в історії Бундесліги. Крім того, баварці подарували "Фрайбурґу" найбільшу поразку в історії клубу.


Улюблений суперник
Клаудіо Пісаро надзвичайно любить забивати у ворота "Гамбурґа". У цьому турі перуанський форвард "Вердера" відправив у ворота "улюбленця" ще два голи. Отож у 19 матчах проти гамбурзького клубу Пісаро забив 14 голів. Крім того, ця гра стала для Пісаро двадцять п'ятим матчем у Бундеслізі, у якому перуанець відправив у ворота суперника принаймні два голи - найкращий показник серед усіх теперішніх гравців у чемпіонаті Німеччини.

Рекорд "Баварії"
16:1 - такий загальний рахунок поєдинків "Баварії" з рештою суперників після п'ятого туру. Таку різницю забитих і пропущених голів (+15) мав лише "Штутґарт" у сезоні 1996/97.

Покер Ґомеса
Форвардові "Баварії" Маріо Ґомесу вдалось вдруге у матчі Бундесліги забити принаймні чотири голи в одному матчі (перший раз у складі "Штутґарта" 9 травня 2009 року). Рекордсменом, звичайно, залишається Ґерд Мюллєр, на рахунку якого 10 таких "подарунків" у ворота суперника. Дітер Мюллєр та Клаус Фішер мають по три таких мініуспіхи.


Невтомний Рібері
У матчі проти "Фрайбурґа" Рібері вирішив стати "повноконтактним": 105 володінь м'ячем, два голи та один гольовий пас.


Любитель каркасу воріт
Гравці "Герти" тричі влучили у каркас воріт чемпіона Німеччини. Таке вже траплялось з "Гертою" у цьому чемпіонаті у Гамбурзі (2 тур).


"Кобили" копають щосили
Мьонхенґладбахська "Борусія" завдала у напрямку воріт "Кайзерслаутерна" 22 удари - найбільше у цьому сезоні.

Він "тішить" свого голкіпера
Нікольче Новескі "створив" свій п'ятий автогол у Бундеслізі, причому всі голи у ворота "Майнца" він забив під час домашніх ігор. В історії Бундесліги найкращим снайпером по своїх воротах є Манфред Кальц (6 автоголів).


Суперник-чаклун
"Гановер" програв офіційну гру вперше з травня 2011 року. Тоді і тепер переможцем був "Штутґарт". Можливо винуватцем є також наставник "Гановера" Мірко Сльомка, який вп'яте поспіль не може перемогти на виїзді "швабів" (4 поразки, 1 нічия)?