УКР РУС

Офіційно: Террі не расист

13 липня 2012 Читать на русском

З капітана "Челсі" Джона Террі були зняті звинувачення в образах расистського характеру захисника "Куїнз Парк Рейнджерс" Антона Фердінанда.

Нагадаємо, що ця справа розглядалася з понеділка. Джон Террі, а також його численні свідки щодня приїжджали на засідання суду.

В п'ятницю суддя Ховард Редл виніс свій вердикт, постановивши, що стороні звинувачення не вдалося привести невідпорних доказів. У свою чергу свідчення Террі були послідовними і не суперечили один одному.

Редл зазначив, що в його завдання не входило визначити, расист Террі чи ні. Він повинен був розібратися, чи є фраза Джона "fuck off, fuck off... fucking black cunt, fucking nobhead" прямою образою з вказівкою на колір шкіри Фердінанда або просто свого роду вигуком, вираженням емоцій.

В результаті вина Террі доведена не була. Захисник "Челсі", який втратив через це розслідування капітанську пов'язку в збірній Англії, був повністю виправданий.

Додамо, що максимальне покарання, яке загрожувало Террі в суді в разі доведення його провини - це штраф на 2500 фунтів. До того ж Джон міг нарватися на додаткові санкції з боку FA і клубу у вигляді дискваліфікації або навіть вигнання зі збірної Англії.