УКР РУС

Офіційно: "Полтава" знімається з чемпіонату України серед команд Першої ліги

16 грудня 2015 Читать на русском

Футбольний клуб "Полтава" на своєму офіційному сайті повідомив про зняття команди з Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги сезону 2015-2016 рр.

"Таке рішення клуб прийняв враховуючи, той факт, що майже три роки команда намагається розвиватися та відповідати вимогам і критеріям, необхідним для атестації футбольних клубів, але це неможливо виконати через низку причин, що не залежать від клубу:

 - клуб не має можливості створити належні умови для відкриття та якісної роботи дитячо–юнацької футбольної школи в структурі клубу, а саме відсутня необхідна інфраструктура (футбольні поля, сучасні роздягальні та т.і.). Це питання залишилося поза увагою Кабінету Міністрів України та інших компетентних органів. До цього часу клубу не надали дозволу на відведення  земельної ділянки біля бази ФК "Полтава" для створення нових футбольних полів;

 - клуб не має можливості створити комфортні та безпечні умови для футбольних команд та вболівальників під час проведення ігор, а саме майже три роки через недосконалість в земельному законодавстві України та небажання компетентних органів вирішувати проблемні питання, клуб не може оформити право користування земельною ділянкою (стадіон "Локомотив");

 - будівництво нового сучасного стадіону в м. Полтаві тривалий час не вирішується, оскільки органи місцевого самоврядування зволікають з розглядом питання щодо виділення для цього земельної ділянки.

Невирішення цих питань не дає можливості для подальшого та всебічного розвитку клубу, як сучасного, так і європейського, а також розвитку та популяризації здорового способу життя серед молоді в регіоні", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, член виконкому ФФУ Артем Франков напередодні повідомив, що ФК "Полтава" надіслав лист про зняття зі змагань, на який згодом відреагувала Професіональна футбольна ліга України.