УКР РУС

Офіційно: "Лестер" забронював собі місце в Лізі чемпіонів на сезон-2016/17

10 квітня 2016 Читать на русском

Після матчів 33 туру англійської Прем'єр-ліги сенсаційний "Лестер" забезпечив собі участь в наступному розіграші Ліги чемпіонів.

"Лиси" з 72 балами в активі вже не опустяться нижче 4 місця, оскільки здобули вікторію над "Сандерлендом", а МЮ своєю чергою зазнав розгромної поразки від "Тоттенхема".

Відтак, команда як мінімум гратиме у кваліфікації найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Додамо, що вже наступного тижня підопічні Клаудіо Раньєрі можуть забезпечити собі місце серед призерів англійської першості.

Якщо "Лестер" здобуде чемпіонство, то в наступному сезоні ЛЧ він буде серед сіяних команд разом, зокрема, з чемпіонами Іспанії, Італії, Німеччини, Франції, Португалії.

"Лестер" ще жодного разу не проходив далі першого раунду континентальних змагань. На євроарені цьогорічна сенсація дебютувала у сезоні-1961/62 у рамках Кубку володарів Кубків. Тоді у попередньому раунді англійці здолали "Гленавон", а вже у наступному поступилися мадридському "Атлетіко" (3:1 за сумою 2 матчів). Також "лиси" вилетіли від "матрасників" і у сезоні-1997/98 (4:1), проте вже в Кубку УЄФА. Також в цьому турнірі пропустили "Црвену Звезду" в сезоні-2000/2001 (4:2).

Сенсаційні "лисиці". Футболісти, без котрих "Лестер" не став би лідером АПЛ