УКР РУС

"Одонкор був для Говерли як Тотті або Дель П'єро": Шуфрич – про трансферну політику ужгородського клубу

14 квітня 2020 Читать на русском

Колишній віце-президент Говерли Олександр Шуфрич розповів про суть запрошення в команду відомих легіонерів.

"Після виходу в Прем'єр-лігу мені хотілося максимально зберегти команду, яка добилася цього результату. Але об'єктивно розумів: рівня багатьох футболістів не вистачить, адже Прем'єр-ліга тоді була значно сильнішою, ніж зараз. Потрібно було щось змінювати. Але тоді, на мій погляд, зарплата футболістів клубів Прем'єр-ліги була серйозно завищена.

"Він – приклад того, як гроші можуть робити людину гіршою": Шуфрич – про конфлікт з Севідовим

І якщо я можу взяти Одонкора на місце правого півзахисника, чому я повинен брати замість нього українця, враховуючи такі запити? Якби це було виправдано різницею на полі або невеликим контрактом, ми б концентрувалися на українських футболістах. А ідея була в тому, що навколо того ж Одонкора повинні були рости хлопці, яких ми взяли з Першої ліги. Мені здається, коли ти проходиш в команду, де є такі футболісти, як Дель П'єро або Тотті, ти поруч з ними ростеш. Для Говерли Одонкор був як Тотті або Дель П'єро, у якого той же Трухін повинен був брати все найкраще. В цьому була ідея, а не в якомусь піарі чи залученні уваги. Це об'єктивна реальність. Одонкор приносив нам очки і, здається, в кожному матчі, де ми брали три бали, відрізнявся результативними діями.

До мене якось підійшов один з футболістів і запитав: "Як так? Чому у мене така зарплата, а у Одонкора – така?". Я тоді відповів: "У Одонкора є три такі медалі, з якими ти, якщо будеш плавати в басейні, просто потонеш. Людина грала на такому рівні, на якому ти, на жаль, вже не зіграєш, і у тебе є можливість взяти у нього найкраще". При цьому, футболісти, які ставили такі питання, свій найбільший контракт у кар'єрі мали саме в Говерлі, ніхто з них потім не пішов на підвищення", – розповів Шуфрич в інтерв'ю Youtube-каналу Бомбардир.

Нагадаємо, Одонкор виступав за Говерлу з 2012 по 2013 роки. У складі збірної Німеччини він завоював бронзові медалі чемпіонату світу-2006, а також срібні медалі Євро-2008.

"Виступами за Говерлу я хотів привернути увагу Динамо та Шахтаря". Девід Одонкор згадує український період своєї кар'єри