УКР РУС

Одіозний Райола, харизматичний Мендеш – топ-10 агентів, які заробили найбільші комісійні

27 вересня 2018 Читать на русском

Відомий бізнес-журнал Forbes опублікував рейтинг спортивних агентів, яким вдалося заробити мільйони євро комісійних за переходи своїх клієнтів. Половина з десятки найбагатших агентів у світі спорту – представники футболу.

Очолює рейтинг найбагатших агентів Скотт Борас, який спеціалізується на бейсболі. Його комісійні склали майже 90 млн євро, а загальна сума контрактів, підписаних за його участі, складає 1,62 млрд євро.

Літнє трансферне вікно 2018: скільки витратили клуби топ-5 ліг, прибутки та видатки чемпіонатів, неприємна тенденція

На другому місці рейтингу опинився португальський функціонер Жорже Мендеш, найвідомішим клієнтом якого є володар 5-ти "Золотих м'ячів" Кріштіану Роналду. Харизматичний португалець за час своєї футбольної діяльності зумів заробити понад 85 млн євро комісійних, що складає 10% від суми підписаних ним контрактів.

Третє місце у рейтингу займає представник Гарета Бейла Джонатан Барнетт. 68-річний функціонер підписав контрактів на суму 679 млн євро, його частка за ці угоди склала 67 млн.

Одіозний Міно Райола розташувався на 5 позиції рейтингу, пропустивши поперед себе Джеффа Шварца, який "крутиться" у баскетболі. Агент Ібрагімовіча, Погба та інших топ-футболістів поки заробив більше 53 млн євро комісійних з 537 млн, на які були підписані контракти.

Міно Райола: від продажу піци до агента Ібрагімовіча, Погба і Доннарумми – хитрий геній, який відважився обізвати Златана і не хотів заходити в Україну

Шосте та сьоме місце зайняли представники бейсболу Кесі Клос та брати Левінсони.

На восьмій сходинці рейтингу перебуває Волкер Струт, який відстоює інтереси Тоні Крооса, Маріо Гьотце та інших, його комісійні склали майже 40 млн євро.

Дев'яте місце займає хокейний агент Пет Бріссон, а замикає топ-10 Тодд Френс із 35 млн комісійних.