УКР РУС

"Оболонь" - "Металіст". Анонс

13 серпня 2011 Читать на русском

Аутсайдер проти лідера, учень проти наставника, бідний проти багатого.

6 тур. 13.08.2011. 21:00. Київ. Ст "Оболонь Арена". Пряма телетрансляція на каналі "Футбол". Текстова трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Багато було написано і сказано напередодні цього матчу. Сьогоднішні суперники є близькими між собою через прямий зв’язок головного тренера "пивоварів" Сергія Ковальця до "Металіста", в якому Сергій Іванович асистував Маркевичу на тренерській лаві. Однак, молодий спеціаліст пішов у "вільне плавання" і відтоді сам, перейнявши найкраще у Мирона Богдановича і додавши своє, втілює все це в життя в інших командах. Де б не працював Ковалець, усюди він говорить про "клубний трикутник", як у "Металіста", який обов’язково приведе до результату – це порозуміння між керівництвом клубу, тренерським штабом та гравцями і вболівальниками. От тільки колективи, в яких працював Ковалець (це ж стосується і "Оболоні"), не можуть похизуватись сильним фінансовим становищем, на відміну від "Металіста", тому й не все вдається зі слів перетворити в реальність молодому тренеру. Хоча в тих скромних клубах, за українськими футбольними мірками, в яких працював Ковалець, залишився колорит і неповторність, своя стратегія і розвиток. Це стосується "Львова" (який, щоправда, "потопає" через елементарну відсутність "бабла", хоч і виростив для Прем’єр-ліги вже далеко за два десятка гравців, третина з яких зараз – "пивовари"), це стосується й "Олександрії", якій Сергій Іванович дав поштовх і ось вона зараз серед еліти. Тож , як бачимо, футбольна філософія Ковальця, якої він начерпався в Харкові, діє. Однак ресурсів, звісно, бракує для того, аби боротись на рівні з такими командами як "Металіст".

Не та зараз "Оболонь", що була в сезоні 2010/2011. Про це говорять і пишуть всі. І хоч команда в останніх двох матчах продемонструвала футбол, наближений до минулосезонного, коли "пивні" наводили жах на фаворитів чемпіонату, та голів забити не зуміла. І це стає величезною проблемою для оболонців. Вони не можуть забити вже 571 хвилину і не перемагають у восьми поєдинках поспіль. Напередодні поєдинку, однойменний генеральний спонсор клубу, пообіцяв навіть автору м’яча 100 літрів пива. Що ж, для наших хлопців це непогана мотивація і преміальні, так що будуть старатися, безперечно. А якщо серйозно, то в цьому чемпіонаті таку "засуху" киян можна пояснити тією ж причиною, яка стосується, наприклад, львівських "Карпат" - пішли важливі для команди гравці, а на їх місце прийшли нові виконавці, які помаленьку вливаються в колектив, на що потрібен час.

Що стосується "Металіста", то з приходом нових, класних футболістів, лава запасних "жовто-синіх" якісно збільшилась. Для прикладу, в матчі проти "Олександрії", Маркевич дозволив собі посадити на лаву запасних Девіча, Торреса, Обрадовіча, Фінінью… Плюс до цього, помаленьку видужує Себастьян Бланко. Раніше про таке "Метал" міг мріяти. Але якщо всі будуть в Маркевича живі-здорові, то харків’яни цього сезону можуть нарешті "вистрілити".

Як ми знаємо, на команду з першої столиці в четвер очікує важлива перша дуель з французьким "Сошо". Ймовірно, лідерів на лаві запасних Мирон Богданович залишати не буде, але все-таки "Металіст", мабуть, спробує виграти малою кров’ю.

Дискваліфіковані: Слюсар, Б. Баранець ("Оболонь)
Травмований: Бланко ("Металіст")

Загальна очна статистика протистояння є майже рівною, але в останні роки яскраво переважає харківська команда, яка в минулому сезоні виграла два матчі із загальним рахунком 4:1.

Наш прогноз: 1:3