УКР РУС

"Обговорив би варіант переходу в український клуб", – син українських емігрантів розповів про виступи у 5-му дивізіоні Англії

30 березня 2018 Читать на русском

Представник української діаспори Метью Косило, який виступає за клуб Галіфакс Таун у 5-му дивізіоні Англії, розповів про свої враження від виступів на Туманному Альбіоні.

"Моя батьківщина знаходиться за 70 км на південний захід від Львова. Це село Грушів. У нас ще є рідні, що живуть у цьому селі. Моя прабабця Ольга Косило, їй 103 роки, живе нині в Мельбурні. В Україні я не був, але хотів би.

Кирило Сіліч: Варіант з Фарерами з'явився досить несподівано

Я напівпрофесіонал, поєдную футбол та роботу. Нещодавно розпочав тренувати дітей. Працюю два дні на тиждень на даний момент. Я – тренер в Total Football Tuition, місцевій футбольній дитячій академії.

На зарплату футболіста Національної ліги прожити можна, але мені зручніше паралельно працювати й почуватися комфортніше, тому що я не отримую зарплату після завершення сезону.

На домашніх іграх Галіфакс Таун зазвичай збирається 1300-1900 глядачів. Наша найвища відвідуваність склала 8 тисяч у минулому сезоні у фіналі плей-офф. Чи можна отримати пропозицію з АПЛ, граючи у нашій лізі? Звісно. Подивіться на Джеймі Варді.

Чи міг би перейти в український клуб? Мені український футбол дуже подобається. Обов’язково обговорив би такий варіант з моїм менеджером", – розповів Косило в інтерв'ю Sportarena.

Відзначимо, що на рахунку Косила 21 гол у 63 матчах за Галіфакс Таун.

"Хочу, щоб мій син займався у вашій команді". Українець із Тризуба відкриває у США європейську академію футзалу