УКР РУС

Ньюкасл вперше з 2002 року вийшов у ЛЧ – Лестер не зміг перемогти "сорок" і обійти Миколенка

22 травня 2023 Читать на русском

Ньюкасл не зміг дотиснути Лестер у матчі 37-го туру АПЛ, але і цього було достатньо для історичного досягнення. Звіт читайте на "Футбол 24".

Ньюкаслу для офіційного виходу в груповий етап Ліги чемпіонів необхідно було хоча б не програти Лестеру. "Лисиці" борються за виживання, а "сороки" грали вдома, тож ніхто не сумнівався в успішному виконанні завдання.

Втім, все вийшло не так гладко, як очікувалось. Хоча взагалі-то господарі мали влаштувати розгром. Гості за 92 хвилин не зуміли навіть пробити по воротах, в той час як у підопічних Едді Хау було 23 удари при трьох влучаннях у стійку.

Реалізувати бодай один момент "сорокам" не вдалося, а от Лестер на 93-й хвилині ледь не шокував одразу дві команди. Кастань розстрілював ворота з кількох метрів, замикаючи подачу зі стандарту, однак Поуп парирував. Якби "лисиці" перемогли, то опустили б Евертон у зону вильоту завдяки кращій різниці голів.

Зрештою, поєдинок завершився нульовою нічиєю. Ньюкасл набрав 70 очок, відірвавшись від п'ятої позиції (там засів Ліверпуль) на чотири очки – і це за тур до кінця. "Сороки" виходять в ЛЧ.

Лестер же з 31 заліковим балом залишається у трійці аутсайдерів, тримаючись у двох пунктах від Миколенка.

Англія проти Італії: коли зустрічалися у фіналі ЛЧ та на чиєму боці статистика перемог