УКР РУС

Нойок: Пішов з Шахтаря, бо не повірив у себе

22 березня 2018 Читать на русском

Хавбек мінського Динамо Олександр Нойок згадав виступи за донецький Шахтар.

Олександр Нойок переконаний, що у Шахтарі були всі умови для розвитку гравців, а період виступів за "гірників" згадує з ностальгією, повідомляє Прессбол.

"У Шахтарі пересікався з Ракицьким. Якщо називати ровесників, то це Ордець, який також грає в Шахтарі. Той же Будківський – в Анжи, Маліновський – в Генку, Караваєв в Фенербахче недавно виступав. Він, до речі, як і я, родом з Херсона. Загалом, дуже сильний вік у нас був. А академія Шахтаря до того ж багато дає дитині індивідуально. До сумнозвісних подій там взагалі шикарні умови були. База – за містом. У кожної команди – своє поле ідеальної якості. Кімнати з євроремонтом на двох осіб. Все, як у Краснодарі. Тому Шахтар і продає багатьох гравців за мільйони євро. Але, знову-таки, війна – це велике горе в країні. Упав і футбол, і спорт взагалі. Дивишся – серце кров'ю обливається. Настільки все зараз сумно...

Нойок – найкращий півзахисник чемпіонату Білорусі 2017

Сказав, що двері в основу Шахтаря зачинені, безумовно, на емоціях. Команда тоді була просто космічна – Фернандінью, Вілліан, Алекс Тейшейра, Дуглас Коста, Жадсон. І, напевно, я просто не повірив у себе. Не продовжив контракт і перебрався в Металіст.

Але зараз у мене ніякої образи. Я вихованець Шахтаря. Завжди переживаю за команду. Там мої друзі грають. Яка може бути злість? Пригадую той час як шикарний період в житті. Майже десять років", – сказав Нойок.