УКР РУС

Новий образ Ібрагімовіча та залежність "Ліверпуля". Топ-10 підсумків футбольного вікенду

10 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" резюмував головні події вікенду в європейському футболі.

1. "Борусію" підкосили травми. Дортмундський лазарет переповнений основними виконавцями. Перед Классікером компанію Ройсу, Шюррле та Дурму склали Кагава і Вайгль, далекими від хорошої форми були Піщек, Роде, Бартра та Шмельцер. Кадрові проблеми дали про себе знати по ходу зустрічі. Роббен зі всіх сил знущався над лівим флангом оборони "джмелів", центр півзахисту повністю прогинався під натиском "Баварії", а в наступальних діях не вдавалося зв’язати декілька передач. Томас Тухель спробував вплинути на гру скромною лавою запасних, однак ці зусилля були приреченими.

2. "Ліверпуль" залежний від бразильського тандему. Юрген Клопп у матчі зі "Стоком" вирішив поексперементувати з юними Вудберном і Арнольдом, тим самим давши відпочинок Коутінью та Фірміно. Жахливий перший тайм, протягом якого мерсисайдці створили нуль моментів, змусив коуча схаменутись. Як тільки бразильці з’явилися на полі, "скаузери" одразу почали відроджуватися. Феліппе та Роберто забили переможні голи і підтвердили свою важливість для команди. Вони – це голова, руки і ноги нинішнього "Ліверпуля".

3. "Лаціо" не готовий до боротьби за ЛЧ. "Орли" видали 8-матчеву безпрограшну серію, завдяки чому наблизилися до чільної трійки. Поєдинок проти "Наполі", до якого залишалось 4 очки, мав підтвердити або ж спростувати здатність "б’янкочелесті" на штурм призових місць. Закінчилося все розгромом у виконанні "партенопеї". Римляни епізодами виглядали не гірше суперника, створювали моменти, однак неаполітанці вміло розприділили сили, вчасно зробили результативні уколи та продемонстрували різницю в класі.

4. Ібрагімовіч – футбольний Бенджамін Баттон. Як відомо, ніхто не може охарактеризувати Златана влучніше, ніж він сам. Після перемоги над "Сандерлендом", до якої швед долучився голом і асистом, з його уст вилетіла чергова вже крилата фраза. "Я почуваюсь Бенджаміном Баттоном. Народився старим, а до смерті молодітиму". Таке пояснення отримав журналіст, запитавши про фантастичну форму футболіста. Ібрі 35 років! За останні "пенсійні" 5 сезонів – він забив 250 голів!

"Я відірвався від копів, розігнавшись до 325 кілометрів". Правила життя Златана Ібрагімовіча

5. "Баварія" готова до протистояння з Реалом. Мюнхенці посеред тижня несподівано поступилися "Хоффенхайму", не показавши звичного рівня гри. Карло Анчелотті зробив висновки з провального матчу, і проти "Борусії" вийшла зовсім інша команда. Пресинг, грамотний відбір, осмислені атаки – "червона машина" просто задавила мускулами знекровлену BVB. Всенімецьке дербі мало стати перевіркою готовності, а стало розминкою перед єврокубковим батлом.

6. Балотеллі нестерпний, але доводить, чому його варто терпіти. Маріо продовжує жити весело і на полі, і за його межами. Регулярні безглузді вилучення та дискваліфікації чергуються з голами. У Франції він вже встиг вляпатися в декілька скандалів, шокувати всіх нездатністю зашнурувати бутси, образити арбітра та ефектно пройти контроль в аеропорту. Втім, коли одіозний форвард приносить "Ніцці" чергову перемогу, всі витівки відходять на другий план, а інтерв’ю з кумедним акцентом викликає лише посмішку.

7. План Зідана на гру з "Атлетіко" не спрацював, секретна зброя не допомогла. За задумом француза, "вершкові" мали методично розтягувати захист суперника, поступово підбираючись до воріт Облака. Така тактика призвела до двох супермоментів Роналду та Бензема. Реалізувати їх не вдалося, тому "Реал" перейшов до "плану В", який традиційно полягає в подачі зі стандарту від Крооса на голову Рамосу. Оскільки головного джокера "матрацники" тримали втрьох, німецький майстер асистів автоматично застосував "план С", навісивши на Пепе, для якого опікуна не знайшлося. Всі зусилля вершкових розбилися об класну розрізну передачу Корреа та виконавську майстерність Грізманна. Підсумок єдиний – задум Зідана виявився безрезультатним.

8. Лукаку – найдорожча "іриска". "Лестер" став сьомою поспіль командою, яка завітала на "Гудісон Парк" і пропустила від бельгійця. Ромелу відірвався у гонці бомбардирів АПЛ на 4 результативні удари. Весь період перебування в "Евертоні" форвард може занести собі в актив, а співпраця з Рональдом Куманом вивела його на пік кар’єри. Лукаку потребує амбітного проекту, але без зміни прописки. Гіркий досвід виступів у "Челсі" спонукає бомбардира й надалі тягнути "ірисок" на власних плечах, не шукаючи притулку в грандів.

9. Маурісіо Почеттіно не допустить минулорічних помилок. У попередньому сезоні "Тоттенхем" боровся з "Лестером" за чемпіонство, а коли втратив математичні шанси на успіх, зникла мотивація і довелося поплатитися навіть другим місцем. На цей момент ситуація схожа: "шпори" розглядаються єдиним серйозним конкурентом "Челсі". Ніхто не сумнівається, що достроковий титул лондонських сусідів не за горами, однак тепер це не стане моральним крахом для "Тоттенхема". Почеттіно чітко знає, за що бореться його команда, і готовий зробити маленький передостанній крок. Потенціал є – прогрес футболістів величезний. Поєдинок з "Уотфордом" викликає захоплення і неймовірну цікавість їхнього майбутнього.

10. "Барселона" не звикла до строгих рішень. Арбітри в єврокубках, не говорячи вже про внутрішню арену, часто пробачають каталонських зірок за їхні дрібні хитрощі та "довгі язики". Все це увійшло в звичку, тому справедливі покарання тепер викликають обурення. Нещодавно Мессі за свої слова на адресу арбітра отримав дискваліфікацію в збірній, а в матчі з "Малагою" "відзначилися" його партнери. Дисциплінарні "гірчичники" заробили Альба та Юмтіті. Найяскравіше виступив Неймар, для якого жовта картка за зав’язування шнурівки перед розіграшем стандарту суперника у другому таймі перетворилася на вилучення.