УКР РУС

“Новина про відхід Гьотце була, як серцевий напад”. Про один із найцікавіших трансферів цього літа

22 липня 2016
Автор: Дмитро Гончар

Не Італія, не Англія, а Дортмунд - Гьотце знову із "Борусією", "Борусія" знову із Гьотце.

Пригадайте те божевілля у 2014-му, коли Маріо у фіналі Чемпіонату світу вийшов на заміну і забив, вписавши своє ім’я золотими літерами у історію футболу, в одну мить ставши героєм нації. Звичайно, що після такого твоя кар’єра, трансферна вартість, популярність повинні піднестись до небес. Адже Ти, саме Ти! Не хтось інший, а Ти залишив Messiю без найбажанішої нагороди у його житті. Проте після моменту слави для Маріо настав справжній штиль, який в одну мить він вирішив порушити…

Трансфер із “Борусії” у “Баварію”, який першочергово був націлений на ослаблення конкурента, не приніс Гьотце жодної користі, особливо це стало помітно в цьому році - запас і як наслідок обмаль ігрової практики. Кар’єра “німецького Мессі” у складі мюнхенського гранда почала руйнуватися, а слідом за нею почав бліднути Гьотце-футболіст. На жаль, чемпіон світу не зумів проявити увесь свій талант під крилом Пепа, а після приходу Анчелотті не знадобився й останньому. Cтало зрозуміло, що новий сезон 2016/17 Супер-Маріо точно розпочне не у Мюнхені… Він повертається до свого футбольного дому, а саме до Дортмунда, у якому він колись був справжнім ідолом, де про нього ще не забули і подали руку допомоги.

“Знаю що багато вболівальників не можуть зрозуміти мого рішення перейти в “Баварію”. Дивлячись назад, був б категорично проти такого сьогодні”

Найрадикальніші фанати у 2013-му після оголошення про трансфер одного з лідерів команди прозвали Гьотце “Юдою”, тобто зрадником. Само собою, що півзахисникові доведеться своєю грою просити “вибачення” у найпринциповіших вболівальників “джмелів” і зробити це буде нелегко. Проте щось підказує, що ті, хто вирішив тоді позбутися футболки із “десяткою” на спині, зараз активно себе за це картають - “десятка” із прізвищем Гьотце знову в моді.

Маріо далеко не перший, хто покидав, а згодом повертався на "Вестфаленштадіон". Таку стежку протоптали: Марко Ройс, Нурі Шахін і Сіндзі Кагава. Із цих трьох на свій попередній рівень, поки не вдалось повернутися хіба Нурі, коли Марко та Сіндзі стали кістяком “Борусії” зразка 2015/16 років.

“Нурі Шахін пішов від нас, тому що “Реал” найкращий клуб на планеті. І повернувся, зігравши чотири матчі за мадридців і з'їздивши в невдалу оренду в “Ліверпуль”. Якщо у гравців буде терпіння, “Борусія” може перетворитися в найсильнішу команду світу” Юрген Клопп

А після переходу Хуммельса до все ж тієї “Баварії”, аби показати важливість Ройса для клубу, його було обрано новим капітаном команди. Та й із поверненням Гьотце жарти про те, що всі лише покидають Марко напризволяще, стануть вчорашнім днем - вони друзі як на полі, так і поза ним - два символи новітньої історії Дортмунда.

Тож сподіватимемось на якнайшвидше реанімування гри Маріо під керівництвом Тухеля, який, до слова, свого часу відкрив друге дихання Мхітаряну, витягнувши останнього із провалля - тут Томасу досвіду не займати. А сезон 2010/11, що вважається за індивідуальними показниками найкращим у кар’єрі “золотого хлопчика”, коли “Борусія” стала чемпіоном Німеччини, а півзахисник, увійшовши в символічну збірну Бундесліги, був усіяний різноманітними нагородами, буде неодмінно перевершено.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Автор в соцмережах: VK, Instagram