УКР РУС

Нове баварське дербі, тренерські розбірки в Леверкузені . Анонс 16 туру Бундесліги

11 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує 16 тур Бундесліги. "Герта" спробує втримати четверте місце, "Аугсбург" намагатиметься змінити історію, "Гамбург" їде до тепер уже не такого страшного лігва "вовків".

11 грудня, п’ятниця, 21:30

“Майнц” - “Штутгарт”

“Швабам” зараз не позаздриш. Передостаннє місце в турнірці, найгірша різниця забитих і пропущених в чемпіонаті (-17), востаннє здобути перемогу вдалось ще п’ять турів назад, а суперника по найближчому турі штутгартці  на виїзді перемагали більше десяти років тому – у вересні 2005-го. Більше того, “червоно-білі” цього сезону лише раз за сім матчів перемагали за межами свого стадіону. У “карнавальників” справи йдуть куди краще – команда в останніх п’яти матчах набрала 11 очок і посідає сьому сходинку.

Травмовані: Сото - Харнік, Гінчек, Кляйн, Дідаві, Ленгерак

12 грудня, субота, 16:30

“Баварія” - “Інгольштадт”

Баварське дербі. І як не дивно, зважаючи на вік команди гостей, не перше в історії. Попередній і поки єдиний раз ці клуби зустрічались в другому раунді Кубка Німеччини 2011/12. Тоді мюнхенці розтрощили молодшого сусіда по регіону з рахунком 6:0. Мабуть, кращого варіанту для реабілітації перед власними вболівальниками після поразки в минулому турі від менхенгладбахської “Борусії” хлопцям Гвардіоли годі й бажати - “Інгольштадт” за останні сім матчів виграв лише один. Тим паче, якщо вдома “Баварія” перемогла у всіх восьми матчах чемпіонату.

Травмовані: Роббен, Рібері, Гьотце, Дуглас Коста, Алаба, Бенатія, Бернат, Гаудіно, Курт (всі – “Баварія”)

Дискваліфіковані: Моралес (“Інгольштадт”)

12 грудня, субота, 16:30

“Дармштадт” - “Герта”

Столична команда вперто продовжує всупереч прогнозам йти на високому четвертому місці. Ну а як ще говорити про команду, якій перед початком сезону пророкували боротьбу за виживання?  Суперником “старої дами” по 16 турі є “Дармштадт”, який вдома грає не зовсім вдало – всього здобуто сім очок і вже чотири матчі без перемог. Очевидно, що все йде до чергової вікторії берлінців. До того ж форвард “Герти” Саломон Калу на виїзді цього сезону забив уже шість голів. Ідентичний показник у “шершня” Обамеянґа.

Травмовані: Казімі, Фольк - Шибер, Аллагі, Крафт, Пекарік, Штарк, Джігерджі

Дискваліфіковані: Німайєр (“Дармштадт”)

12 грудня, субота, 16:30

“Вердер” - “Кельн”

Команди уже зустрічались цього сезону в Кубку Німеччини в жовтні. Тоді верх взяли підопічні Скрипника завдяки єдиному голу в матчі від Ентоні Уджа. При чому той поєдинок теж проходив у Бремені. На цьому позитив для “музик” закінчується – та гра стала єдиним матчем в сезоні, в якому бременцям вдалось втримати ворота сухими. Плюс до цього останні п’ять домашніх матчів у чемпіонаті “Вердер” програє.  Ну ви вже зрозуміли, в кого більше шансів на перемогу на “Везерштадіон” в суботу.

Травмовані: Юнузовіч, Юханнссон, Вольф, Їлдирим, Айчічек (всі – “Вердер”)

12 грудня, субота, 16:30

“Хоффенхайм” - “Ганновер”

Кепські справи у “Хоффенхайма”. Команда засіла на останньому місці, не виграє уже вісім матчів і, взагалі, лиш раз перемогла в цьому чемпіонаті. Однак, “дев’яносто шості” ніколи не перемагали “Хоффенхайм” на його полі. Також на користь “селян” може зіграти закінчення першої частини чемпіонату. Після цього туру підопічні Стевенса зіграють ще один поєдинок із “Шальке” в цьому році. Якби ж сезон продовжувався , то “Хоффенхайму” довелось би зіграти підряд ще й з “Байєром” та “Баварією”. Той випадок, коли ти уже ледве тримаєшся на ногах, але кінець раунду вже близько.

Травмовані: Кійотаке, Клаус, Собєх, Сулеймані, У. Бек, Хірш

12 грудня, субота, 16:30

“Вольфсбург” - “Гамбург”

Важке завдання стоїть перед “Гамбургом”. “Вольфсбург” не програє “динозаврам” уже вісім матчів у Бундеслізі. Втім, команда Лаббадіі зараз в достатньо хорошій формі – чотири перемоги в останніх шести виїзних матчах -, щоб виправити цю ситуацію. Тим паче, в минулому турі “вовки” вперше з березня 2014 року програли домашній матч Бундесліги. Так би мовити, чари зняті - “Гамбургу” потрібно лиш цим скористатись.

Травмовані: Л. Густаво, Родрігес, Аскуес, Штольце, Завада - Екдаль, Качар

12 грудня, субота, 19:30

“Байєр” – “Борусія” М

Якщо зважати на положення команд у турнірній таблиці, то цей поєдинок можна вважати матчем туру.  До того ж це буде історичною подією – вперше в Бундеслізі команди зіграють в суботу вечором. Леверкузенці стабільно забивають “скакунам” в себе вдома. Менхенґладбахці після приходу Андре Шуберта в свою чергу забили уже 29 голів за десять матчів в чемпіонаті. Команди просто зобов’язані видати результативний матч! Інтриги додає той факт, що Роджер Шмідт у 2011 році став головним тренером “Падеборона”, змінивши на цьому пості саме Андре Шуберта.

Травмовані: Арангіс, Бендер, Єдвай - Херрманн, Хан, Домінгес, Штранцль, Шульц

Дискваліфіковані: Бйоніш (“Байєр”)

13 грудня, неділя, 16:30

“Аугсбург” – “Шальке”

Пора змінювати історію. “Аугсбург” за час свого існування жодного разу не перемагав “кобальтових”. А перемога команді Вайнцирля необхідна як повітря. Баварці суттєво покращили собі настрій четверговою перемогою над сербським “Партизаном” в Лізі Європи, яка дозволила “Аугсбургу” кваліфікуватись в наступний раунд змагань. Тепер аугсбурцям непогано було б покинути ще в цьому році зону вильоту, а для цього треба долати гельзенкірхенський бар’єр. До того ж грають команди в неділю - “Шальке” в останніх чотирьох матчах в цей день тижня взяли лиш одне очко.

Травмовані: Вернер, Паркер, Калльсен-Браккер - Хегер, Настасіч, Сантана, Утіда, Гіфер

Дискваліфіковані: Верхаґ (“Аугсбург”)

13 грудня, неділя, 18:30

“Борусія” Д – “Айнтрахт”

Франкфуртці за останні одинадцять матчів в чемпіонаті перемогли всього один раз. “Борусія” за 19 останніх домашніх матчів Бундесліги проти “Айнтрахта” програли один поєдинок. Все вже зрозуміло в співвідношені сил, не враховуючи, навіть, поточну форму колективів. А якщо ще згадати, що дортмундці є непереможними в останніх одинадцятьох матчах ліги, що є найдовшою серією в чемпіонаті, то шансів у “орлів” зачіпитись за очки в цьому матчі стає дуже мало. Втім, на те це і Бундесліга, щоб тішити нас ну зовсім несподіваними результатами.

Травмовані: Ґюндоґан, Шахін, Дурм - Кастайнос, Флум, Кіттель, А. Бамба, Бунякі

Дискваліфіковані: Штендера, Русс, Самбрано (всі – “Айнтрахт”)

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”