УКР РУС

Ноттінгем Форест зі скандалом виграв найдорожчий матч світу – згадка про Україну і автогол вартістю 135 млн фунтів

29 травня 2022 Читать на русском

Ноттінгем Форест та Хаддерсфілд вирішували, хто стане останнім новачком в АПЛ 2022/23.

Чемпіоншип, фінал плей-офф

Хаддерсфілд – Ноттінгем Форест – 0:1

Гол: Колвілл, 43 (аг)

Обидві команди зовсім не входили до списку фаворитів на початку сезону. Хаддерсфілд мав певні фінансові труднощі, а Ноттінгем жалюгідно стартував і після 7 турів йшов на дні таблиці. "Лісників" врятував прихід Стіва Купера, який у попередні роки двічі виводив Суонсі до плей-офф, але там зазнавав невдач.

Перед початком зустрічі капітани команд сфотографувалися з прапором України та закликом до миру. Перший тайм на Вемблі вийшов відверто нудним. Команди надто боялися помилитися в матчі, який гарантує щонайменше 135 млн фунтів. Все котилося до логічних нулів, аж поки вихованець МЮ Джеймс Гарнер не наважився на дальній удар з 26-27 метрів. 19-річний захисник Леві Колвілл намагався перервати постріл, але зрізав м'яч точінісінько у дев'ятку власних воріт. Ноттінгем отримав таку потрібну перевагу перед відпочинком.

По перерві Хаддерсфілд ніяк не міг знайти бодай один момент, "загрузнувши" в центрі поля. Підопічні Карлоса Корберана (колишній асистент Б'єлси) не могли влучити навіть у площину воріт, маючи всього 2 неточні удари за 70 хвилин.

"Тер'єри" могли сподіватися на пенальті. На 74-й хвилині досвідчений Колбек підчепив Тоффоло у карному майданчику, і лівий латераль Хаддерсфілда радісно завалився на газон. Арбітр Джонатан Мосс оцінив падіння на жовту картку за симуляцію, проте VAR взявся ретельно перевіряти епізод. Зрештою, рішення головного рефері підтвердили – дотик Колбека був, але дуже вже хотів Тоффоло "домалювати" пенальті.

Під завісу зустрічі Куперу довелося міняти голкіпера Бріса Самба, який отримав травму. Ітан Хорват спокійно провів компенсований час і разом з іншими гравцями Форест побіг святкувати велику перемогу – Ноттінгем вперше повертається в еліту після 1999 року. Нагадаємо, першими двома новачками АПЛ стали Фулхем та Борнмут.

Невезіння Миколенка та Вієйра, МЮ мав зганьбитися ще більше – наскільки "справедлива" підсумкова таблиця АПЛ