УКР РУС

North West derby і трохи расизму. Анонс 22 туру АПЛ

12 січня 2013 Читать на русском

Битву гігантів - "МЮ" та "Ліверпуля" важко виміряти традиційним словом "дербі".

Щоб не вдаватися до зайвого пафосу, достатньо нагадати, що саме ці дві команди вже безліч десятиліть ведуть боротьбу з епохи в епоху за право називатися найтитулованішим клубом Англії. Свого часу саме мерсисайдці утримували першість, проте, здобувши чемпіонські медалі-1989/90, команду наче заклинило.Ось вже 22 сезони поспіль титул обходить "Енфілд" десятою дорогою. Натомість "МЮ" ретельно скорочував відставання, а зараз вийшов на "чисте" перше місце - 19 тріумфів у чемпіонаті. Останніми роками різниця в класі обох суперників особливо помітна. Щоправда, коли вони сходяться лобом до лоба на одній арені, жодного дисбалансу не відчувається - нерідко "Ліверпуль" навіть диктує власні правила гри, впиваючись задоволенням, коли вдається поставити "дияволам" підніжку в їх погоні за титулом.

Минулий сезон подарував Північно-Західному Дербі ще й присмак гучного скандалу. І хоча його фігуранти - Евра та Суарес вже потисли один одному руки, за ними однаково ретельно і прискіпливо стежитимуть десятки тисяч пар очей на стадіоні, а також мільйони біля телеекранів. Особливо непросто доведеться саме Патрісу, адже уругваєць набрав в останніх матчах чемпіонату надзвичайно солідну форму - два "дублі" поспіль. Впевнено і навіть красиво грає вся команда Роджерса (якщо заплющити очі на певні труднощі, які виникли у Кубку Англії).

Маємо щастя стати свідками "розбірок" двох найкращих бомбардирів першості, адже якщо в активі Суареса 15 м'ячів, то в Робіна ван Персі - на один гол більше. Голландця абсолютно заслужено визнали найкращим гравцем АПЛ за підсумками грудня, тож це повинно додатково мотивувати форварда на результативну гру. У цього поєдинку є все, щоб не лише мати привабливу обгортку, але й не менш апетитний вміст. "Футбол 24" в режимі онлайн вестиме трансляцію з "Олд Траффорд". Як і з "Емірейтс Стедіум", де пройде другий за значенням матч туру.

"Арсенал" протовжує тупцювати поміж п'ятою і шостою сходинками, чергуючи супервдалі матчі з посередніми, а іноді й відверто провальними. Щоб якось розірвати зачароване коло, потрібен порив, щось екстраординарне з нальотом сенсації. Ймовірна перемога над чинним чемпіоном - "Ман Сіті" - саме те, що треба. Венгер чудово знає, як створити проблеми "блакитним" манкуніанцям. У минулому сезоні "гармаші" вчинили гідний опір на "Етіхаді", а вдома завдяки голу Артети взагалі перемогли. "Сіті" їде в Лондон із цілісіньким снопом проблем. Насамперед, команда Манчіні матиме добрячу пробоїну в центрі поля, адже Яя Туре взяв курс на Кубок Африки. Не зіграє також дискваліфікований Насрі, проблеми зі здоров'ям в Агуеро. Вочевидь, гостям доведеться робити ставку на Джеко - це єдиний форвард, який зараз в адекватній фізичній і, що головне, психологічній формі.

Серед інших матчів варто виокремити принциповий матч на "Лофтус Роуд" між КПР та "Тоттенхемом". Принциповий, насамперед, для коуча "обручів" Харрі Реднаппа і президента "шпор" Даніеля Леві, які свого часу не зовсім ввічливо попрощалися. Тренер, щоправда, запевняє: "Якщо буде нагода, потисну Леві руку", але це не більше, аніж "обов'язкова програма" перед відео- та фотокамерами. Справжній і щирий меседж Реднапп зробить вже на футбольному полі. До речі, протистоятиме старійшині британського тренерського цеху найкращий менеджер грудня. Попри певні успіхи, Віллаш-Боаш змушений відчувати постійне порівняння з Реднаппом, яке не завжди на користь португальця. Тож сьогоднішня перемога над КПР - найкращий спосіб стулити пельку критикам.

Успіх гостро необхідний ще одному тренеру з Лондона. І ви вже, напевно, здогадуєтеся, про кого мова. Це Рафа Бенітес. Перші проліски тепла в його стосунках з фанами "Челсі" скували раптові заморозки - "аристократи" без шансів поступилися "Суонсі" в півфіналі Кубка Ліги. "Сток Сіті" - не та команда, в грі з якою можна аврально вирішити свої проблеми. Тож абсолютно реально, що сьогодні на "Британії" знімуть ще один скальп з титулованого гостя.

КПР - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:3 (Ботройд - Бейл-2, ван дер Варт), 1:0 (Таарабт), 1:2 (Замора - Форлін, автогол, Дефо)

Прогноз "Футболу 24": 1:3

"Астон Вілла" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:4 (Бент - Ламберт-2, Клайн, Панчон)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Евертон" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:0 (Осман), 2:0 (Бейнс, Єлавіч), 3:0 (Анічебе, Міральяс, Феллаїні)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Фулхем" - "Віган"

Попередні матчі: 2:0 (Демпсі-2), 1:1 (Джонсон - Родальєга), 2:0 (Демпсі, Дембеле), 2:1 (Погребняк, Сендерос - Бойс), 2:1 (Родальєга, Дафф - Коне)

Прогноз "Футбол 24": 2:0

"Норвіч" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 4:2 (Хулахан, Холт-2, Морісон - Ба-2), 0:1 (Сіссе), 0:1 (Ба)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Редінг" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 0:1 (Лукаку)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Сток Сіті" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:2 (Малуда, Дрогба), 1:1 (Волтерс - Дрогба), 0:0, 0:1 (Дрогба), 0:1 (Коул)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Сандерленд" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:0 (Хендерсон), 3:0 (Зенден, Сессеньйон, Ріверос), 1:1 (Флетчер - Нолан)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"МЮ" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 3:2 (Бербатов-3 - Джеррард-2), 1:3 (Чічаріто - Куйт-3), 1:1 (Чічаріто - Джеррард), 2:1 (Руні-2 - Суарес), 2:1 (Рафаель, ван Персі - Джеррард)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Арсенал" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 3:0 (Насрі, Сонг, Бендтнер), 0:0, 0:1 (Сілва), 1:0 (Артета), 1:1 (Кошельни - Лескотт)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

Після тривалої перерви ми відновлюємо прогнозувальницький марафон "редакція-читачі". Цього вікенду граю з Ігорем Бомащуком. Його прогноз такий...

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87