УКР РУС

Номери за 8 тисяч гривень і регбійний стадіон. Все про місце дислокації збірної України на Євро-2016

13 січня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" дізнався все про місце перебування національної команди України у Франції під час виступу на Євро-2016.

Збірна України визначилася з місцем дислокації на час свого перебування у Франції під час чемпіонату Європи з футболу 2016 року. Жити і готуватися до матчів турніру українська делегація буде на півдні Франції в місті Екс-ан-Прованс в 33 кілометрах від Марселя.

 

Місто

Стародавнє місто, засноване римлянами ще в IV столітті до нашої ери, населяють 146 000 осіб. Але, по суті, Екс-ан-Прованс давно вже злився з Марселем, будучи частиною агломерації.

Нагадаємо, що саме в Марселі, на стадіоні "Велодром", 21 червня пройде матч 3-го туру групового етапу Україна - Польща.

Звідти ж національна команда буде відправлятися в вояжі на матчі проти Німеччини в Лілль і проти Північної Ірландії в Ліон. У Лілль доведеться добиратися літаком (відстань майже 1000 кілометрів), а до Ліона цілком можна доїхати і на автобусі (менше 300 кілометрів шляху).

Сьогоднішній Екс-ан-Прованс - популярний центр туризму. Добре ж, поруч і Альпи, і Лазурний берег. А ще - рай для гурманів. Не дарма провансальська кухня славиться у всьому світі. Наші футболісти просто зобов'язані її гідно оцінити.

 

Готель

Українська делегація поселиться у 5-зірковому готелі "Ренесанс" не пізніше 7 червня, де займе, як повідомляє офіційний сайт ФФУ, майже половину із 133 номерів.

Готель буде функціонувати у звичайному режимі, так що у вболівальників збірної України є прекрасна можливість пожити пліч-о-пліч з нашими футболістами під час Євро-2016.

Номери на червень 2016 доступні для бронювання. Покращений (кондиціонер, безкоштовний wi-fi, звукоізоляція) двомісний номер площею 24 квадратних метри з видом на сад (схоже, саме там буде обладнана зона відпочинку для футболістів збірної) обійдеться від 7 800 до 9 800 гривень за добу.

Правда, досвідчені туристи попереджають, що з розміщенням фото в Instagram у футболістів можуть виникнути проблеми.

 

Тренувальне поле

Тренуватися ж збірна буде на футбольному полі мультифункціонального спорткомплексу "Каркассон", розташованого в межах міста.

Заважати нашим футболістам ніхто не буде, оскільки професійної футбольної команди в місті немає. Хіба що глядачі. Єдина трибуна стадіону вміщує 1500 місць, а доступ на тренування збірної України для публіки буде вільним.

Поле "Каркассона" знамените тим, що там у 2007-му році під час Кубка світу з регбі тренувалася збірна Нової Зеландії, знамениті "All blacks". Це зараз вони найкращі в світі, а тоді, в 2007-м, вийшли з групи і програли господарям турніру французам.

Між тренуваннями регбісти розважалися тоді грою в гольф. Андрію Шевченку там би точно сподобалося! Ось тільки самого Андрія Миколайовича в збірній не видно...

Що цікаво, існують розклади, при яких збірна України може повторити шлях новозеландців. Перетнутися з французами вже в 1/8 фіналу наша команда може, якщо дві збірні займуть у своїх групах А і С 2-і місця. Другий розклад - фантастичний: 1-е місце нашої групи С може зустрітися з однією з команд, яка зайняла 3 місце у групах A, B або F. Третій розклад: 1-е місце французької групи А зустрінеться в 1/8 фіналу з кимось , хто посяде третє місця в групах С (нашої), D або E.

Правда, в точності повторювати шлях новозеландців нам не обов'язково. Якщо вже вийдемо з групи, то програвати (нехай навіть господарям турніру) нам вже не захочеться.

Руслан Меженський, Футбол 24