УКР РУС

Нінковіч: В більшій мірі відчуваю себе українцем, бо в "Динамо" відіграв 9 років, дуже скучив за борщем

19 грудня 2016 Читать на русском

Екс-хавбек "Динамо" Мілош Нінковіч розповів про свої виступи за австралійський "Сідней".

– Мілош, ти вже півтора року граєш в Австралії. Відчуваєш вже себе австралійцем?

– Так, півтора року, але в більшій мірі відчуваю себе українцем, бо в "Динамо" відіграв дев'ять років. А тут і австралійців не так багато – серби, хорвати, македонці, італійці, греки. А скільки китайців! До речі, я тут познайомився з однією людиною, 55-60 років йому, який грав в "Динамо". Зараз не можу пригадати його ім'я. "Я грав в "Динамо", – кажу йому. "Я знаю, я теж грав", – відповідає він. У нього тут бізнес. Я у нього хотів дізнатися, чи немає в Сіднеї українського ресторану, тому що я дуже скучив за борщем. Виявилося, немає. Але борщ я все одно дістав. Працює у мого друга-серба чоловік з Одеси. Так він попросив свою дочку приготувати борщ, а потім мені його передав. Було смачно. Останній раз пробував аж в 2013.

– Як тебе взагалі занесло до Австралії?

– Була пропозиція і з Китаю. Поговорили з дружиною. З огляду на те, що у нас дві дочки, вирішили, що для сім'ї краще Австралія. Дівчата тут вивчать англійську. А в Китаї важке життя. Хоча, коли б я був один, може, і поїхав би туди.

– Напевно в Китаї більше грошей пропонували?

– Більше, але не скажу, що різниця була велика.

– У чому труднощі Китаю?

- У минулому сезоні ми грали там матчі азійської ЛЧ. Взяти "Гуанджоу": 10 мільйонів населення, постійні пробки. Після тих двох днів я сказав собі: "Слава Богу, що я не перейшов в китайський клуб". Потім грали з "Шаньдунь" з міста поменше. Теж не сподобалося. Дуже багато машин, людей. Брудно.

– Увагу на себе в Сіднеї відчуваєш?

– Не так, як в Києві та Белграді. Там всі люди люблять футбол, все дізнаються. Тут більшість не дізнаються, і мені це подобається.

– Ти грав в європейській ЛЧ з "Динамо" і в азіатській з "Сіднеєм". Міг би порівняти?

– Небо і земля. Азіатська набагато слабкіша. Так, китайці купили кілька зірок, але загальний рівень не той. І глядачів небагато. На матчах в Китаї було не більше 20 тисяч людей. Звичайно, сумую за європейською ЛЧ. Причому не тільки за іграми в ній, але і за нормальним її переглядом. В Австралії дивлюся її в шість-сім ранку. Відчуття зовсім не те, що ввечері.

Нінковіч забив 5-й гол у 9-ти матчах в Австралії

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу