УКР РУС

Німеччина – Угорщина: анонс матчу Євро-2020

23 червня 2021 Читать на русском

Німці зустрінуться з угорцями у вирішальному матчі групи F чемпіонату Європи. Анонс та прогноз поєдинку Німеччина – Угорщина читайте на "Футбол 24".

Німеччина залишається непередбачуваною. У першому турі була заслужена поразка від Франції, а в другому – солідна перемога над Португалією. Що важливо, між цими матчами Йоахім Льов майже нічого не змінював. Та сама схема, ті самі футболісти, той самий план на гру. А результат кардинально відрізняється.

Здається, справа в суперниках. Якщо французи методично перекрили Бундестім кисень і зіграли на її слабких сторонах, то португальці навпаки припустилися фатальної помилки, давши Гозенсу та Кімміху свободу на флангах. Німеччина не була жахливою і в першому матчі, однак капітулювала перед класом та організованістю опонента. А Португалія не показала ні того, ні іншого.

Бундестім має відмінні шанси на плей-офф (треба не програти Угорщині) і навіть на перше місце. Завдання вирішено? Аж ніяк. Напрошуються паралелі з ЧС-2018, де німці стартували з поразки, потім перемогли, а в останньому турі їм завчасно записали три очки за гру з Південною Кореєю. Чим все завершилося, прекрасно пам'ятаємо. До речі, тоді Німеччина теж не виглядала жахливо.

Битва з Угорщиною обіцяє бути складною. Мадяри, які використовують схему з п'ятьма захисниками, не дадуть вільних зон на флангах. Німцям доведеться проходити низький захисний блок, тому проблеми цілком ймовірні. До того ж Льов змушений обійтися без травмованого Томаса Мюллєра, який вмить повернув собі статус лідера команди. Ні Сане, ні Вернер, ні Горецка рівноцінно його не замінять. Всі вони не в оптимальній формі.

Угорщина відмовилася бути статистом у групі смерті. З Португалією майже вдалося вистояти – фатальними стали останні 10 хвилин. З Францією наші сусіди зуміли розписати нічию. Не обійшлося без удачі, звичайно, але вони нав'язали чемпіонам світу важкий сценарій. У команді Марко Россі ніхто індивідуально не виділяється, однак команда збалансована та кусюча.

Шанси на плей-офф у мадярів малі. Сьогодні вони не зможуть розраховувати на свій головний козир – переповнену Пушкаш-Арену. УЄФА пішов на повідцю в гомофобної угорської влади та заборонив підсвітити Альянц-Арену веселкою (чим спричинив небувале обурення в соцмережах), але це слабка втіха для угорських футболістів. Їм все одно потрібно обігрувати німців у Мюнхені, щоб проходити далі.

Орієнтовні склади команд

Німеччина: Нойєр – Гінтер, Хуммельс, Рюдігер – Кімміх, Гюндоган, Кроос, Гозенс – Горецка, Хаверц – Вернер.

Угорщина: Гулачі – Ботка, Орбан, Атілла Салай – Него, Кляйнхайслер, Надь, Шефер, Фіола – Шаллаї, Адам Салай.

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Німеччина – грандіозний фаворит протистояння. На перемогу Бундестім букмекери дають мізерний коефіцієнт 1.16. Тоді як звитяга Угорщини оцінена в 17.5, а нічия – 7.75. Фахівці зі зрозумілих причин не можуть дати рівніші котування, однак в реальності ситуація не настільки однобока. Ми вважаємо, що Угорщина уникне розгрому та нав'яже німцям серйозну боротьбу. Оборона Бундестім навіть у сильному матчі з Португалією не виблискувала надійністю.