УКР РУС

Німеччина стала другим фіналістом молодіжного Євро – зірочка Байєра за 8 хвилин поклав Нідерланди на коліна

3 червня 2021 Читать на русском

Нідерланди та Німеччина визначили володаря другої путівки у фінал Євро-2021. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Європи U-21. Півфінал

Нідерланди U-21 – Німеччина U-21 – 1:2

Голи: Схюрс, 67 Вірц, 1,8

Кількома годинами раніше португальці перемогли Іспанію та стали першим фіналістом. Це означало, що Європа точно отримає нового чемпіона серед молодіжних збірних.

У другому півфіналі зійшлися Нідерланди та Німеччина, яка програла вирішальний матч попереднього розіграшу Іспанії. Підопічні Штефана Кунца явно хотіли знову поборотися за титул і потужно розпочали зустріч. Вже на першій хвилині німці красиво оминули пресинг суперника, надавши Нмечі купу простору на лівому фланзі. Вінгер Андерлехта (контракт належить Ман Сіті) шведою вирізав передачу на Вірца, і той не схибив. Дуже скоро "перлина" Байєра ще раз вразив ворота Бейло. Нідерланди знову провалилися в пресингу, залишивши Вірца без нагляду. 18-річний хавбек вийшов на лінію карного майданчика та пробив у дальній нижній кут.

Перший тайм цілком міг завершитися розгромом "помаранчевих". Беріша зі штрафного струснув стійку, а Вірц влучив у голкіпера з гострого кута. Герой Німеччини міг віддавати передачу партнеру на зручнішу позицію, проте спокуса оформити хет-трик переважила. Нідерланди відповіли лише виходом Клюйверта віч-на-віч з Даменом – голкіпер не підвів.

Євро U-21: Португалія стала першим фіналістом, не без фарту обігравши Іспанію – чинний чемпіон склав повноваження

По перерві очікуваного штурму воріт німців не сталося. Команда Кунца спокійно перекривала всі зони, та ще й вискакувала в небезпечні контратаки. Одна з таких завершилася двома (!) поспіль ударами Беріши в каркас. Розгубленим Нідерландам допоміг стандарт. "Проклятий" Беріша примудрився наробити біди ще й біля своїх воріт. Вінгер Зальцбурга скинув примітивну подачу зі штрафного точно на ногу центрбеку Схюрсу – 1:2. Ледь не в наступній атаці Боаду міг зрівнювати рахунок, проте пробив над поперечиною. Кунц оперативно відповів двома замінами для зміцнення редутів.

Втручання тренера допомогло команді. Німеччина встановила контроль над м'ячем та не дозволяла опоненту виходити на небезпечні позиції. Лівий захисник Раум навіть насмілився побігти в атаку і потужно пробив під поперечину – Бейло зреагував. На 85-й хвилині Нідерланди провели швидку комбінацію, яку вдало завершив Боаду. Радість "помаранчевих" зіпсував свисток рефері – офсайд. Як виявилося, це був останній шанс хлопців Еріка ван де Лоя на порятунок.

Вирішальний поєдинок відбудеться у неділю, 6 червня. Німеччина спробує втретє у своїй історії виграти молодіжний Євро, а для Португалії це може бути дебютний титул.

Україна їде на Євро-2020 з юнаком, який провів 407 хвилин у футболі: Шевченко ризикує, соцмережі вибухають