УКР РУС

Німеччина – Україна: анонс товариського матчу

12 червня 2023 Читать на русском

Збірна України в рамках підготовки до матчів відбору на Євро-2024 зіграє з Німеччиною. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Ось ми й дочекались футболу збірних. Що найбільш важливо, ми дочекались нового головного тренера збірної України – секрет Полішинеля нарешті перестав бути секретом. Національну команду очолив Сергій Ребров, який привіз особисту гвардію асистентів. "Футбол 24" розповідає, чого очікувати від поєдинку головної команди країни.

Хто увійшов до тренерського штабу збірної України

Альберто Босх, Вісенте Гомес і Унаї Мельгоса працювали з молоддю Динамо в часи Реброва, а у Ференцвароші й Аль-Айні вони допомагали брати чемпіонства. Гліб Платов був аналітиком Реброва в Києві, потім разом з Вісенте провів рік у катарській академії Aspire, а попередні два сезони працював на посаді шеф-скаута СК Дніпра-1.

Іспанська система, аналітичний кіберпанк і пропаганда ісламізму – як академія Aspire розвиває футбол і політику Катару

Із нових прізвищ варто відзначити Рустама Худжамова, якому належить тренувати воротарів, та Хав'єра Луруенья Лобо. Іспанець відповідає за фізпідготовку в Шахтарі, але він у збірній ненадовго. Словом, Україна отримала не просто найкращого тренера, а й дуже потужний штаб, перевірений роками й трофеями.

Як гратиме збірна під керівництвом Реброва?

Поки можна тільки здогадуватись, як конкретно гратиме наша національна команда. Очевидно, що часи Петраболу позаду – Сергій Ребров ставить сучасний футбол, заснований на володінні та позиційній грі. Збірна повернеться до горизонтального стилю, характерного для періоду Андрія Шевченка.

На це натякають дуже часті згадки прес-служби про тактичні вправи у збірній. Футболісти теж розказують про нові вимоги й роз'яснення щодо гри в обороні та атаці. Разом з тим, Андрій Ярмоленко не побачив чогось незвичного – на його думку, стиль Сергія Станіславовича залишився таким же, як і в Динамо та Аль-Айні. Є тільки невеличкі нововведення.

Сам Ребров заявив, що бажає бачити збірну агресивнішою, ніж у поєдинку проти Англії в березні. Хоча його команди не можна назвати аж надто атакувальними – родзинкою нашого керманича є збалансованість гри (про що теж згадував Ярмоленко). Сергій Станіславович не такий романтичний, як Шевченко й Мадера у 2019-му, хоча й близький по духу.

Щодо гри в обороні, то зараз можна зробити тільки один висновок – на позиції лівого фулбека гратимуть Миколенко або Соболь. "Матвієнко може грати лівого захисника, але зараз його позиція більше в центрі", – про це Ребров заявив на першій же прес-конференції.

Збірна Німеччини не виставить усіх зірок

Дебют Сергія Станіславовича в ролі головного тренера збірної України припав на товариський поєдинок проти Німеччини. До речі, це 1000-й матч в історії Бундестім. Відсвяткувати подію німці вирішили у Бремені, на 35-тисячному Везерштадіоні. Сьогодні тут очікується аншлаг.

Німеччина на правах господаря Євро-2024 не бере участі у відборі. Це доволі неприємний факт для Ханса-Дітера Фліка, адже замість повноцінного турніру з вмотивованими суперниками доводиться проводити товарняки. Спаринг з Україною є третім для "Манншафт" у 2023-му році – в березні команда перемогла Перу (2:0) й поступилась Бельгії (2:3).

В цих поєдинках тренерський штаб експериментував зі схемами й складом. Неодмінною залишалась довіра до Фюллькруга, Кімміха, Вірца, Раума, Гінтера й Вернера – вони починали в стартових складах. Сьогодні німецька преса очікує на серйозну ротацію.

Кадрова ситуація

Заявка збірної України влаштувала майже всіх вболівальників та журналістів. Були питання хіба що по відсутності Русина в основному листі, однак травма Яремчука вирішила цю проблему. Збулася навіть рожева мрія Михайла Співаковського – Кочергін нарешті отримав виклик.

Євро-2024: список гравців збірної України на матчі з Німеччиною, Північною Македонією і Мальтою – є дебютант-бомбардир

На жаль, заліковує пошкодження і Зінченко. Всі інші гравці в строю, але провести масштабну ротацію у Бремені не вдасться. Сьогодні можна зробити тільки 6 замін.

Заявка збірної Німеччини обійшлася без дебютантів. В лазареті залишаються Нойєр і Гнабрі, Зюле не викликали, а Вернер поки під питанням. Гюндоган і Гозенс відпочивають після фіналу ЛЧ – вони приєднаються до команди аж 14 червня.

Німеччина визначилась із заявкою на червневі матчі, серед яких гра з Україною

Орієнтовні склади на матч Німеччина – Україна

Німеччина: Трапп – Рюдігер, Гінтер, Шлоттербек – Вольф, Мусіала, Джан, Кімміх, Раум – Хаверц, Фюллькруг

Україна: Трубін – Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко – Циганков, Піхальонок, Мудрик – Довбик

Прогноз "Футбол 24" – тотал більше 2,5

Очевидно, що Німеччина є фаворитом. Це не благодійний матч, а контрольний – до того ж, перший у Бремені за останні 11 років. Господарі можуть багато експериментувати й грати впівноги, але навряд чи вони дозволять собі поразку.

Враховуючи необхідність атакувати в наступних матчах, від нашого тренерського штабу можна очікувати проактивної тактики. Власне, і сам Сергій Ребров висловив бажання грати агресивніше, ніж з Англією навесні. На збірну України нічого не тисне, а німці в обороні далеко не безгрішні – та і в принципі вони дають грати проти себе усім.

Словом, варто очікувати на веселий матч з голами. І немає значення, хто сьогодні переможе – для "синьо-жовтих" прямо зараз важливіше зігратись і відпрацювати нові тактичні ідеї. Про результати подумаємо трохи згодом.

Ребров повернувся: конфлікт інтересів у воротах збірної України і ще два моменти, які насторожують