УКР РУС

"Ніколи не сприймав Шевченка як легенду", – Коноплянка розповів про ставлення до тренера збірної України

6 жовтня 2018 Читать на русском

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка розповів про свої взаємостосунки з наставником національної команди Андрієм Шевченком.

"Чи важко було звикати до Шевченка як до тренера? Для мене це було нормально. Я не так багато матчів зіграв з Андрієм Миколайовичем в одній команді. Добре пам’ятаю поєдинок проти Швеції на Євро-2012, коли він забив двічі, і ми перемогли.

"Платіні називав мене "Мсьє Амбасадор". Маркіян Лубківський – про дружбу з Ібрагімовічем, патріотизм Лужного і закулісся Євро-2012

Було ще кілька матчів. Відтак я не звик до нього як до гравця. Для мене цілком нормально, що він зараз тренер. До того ж він – не один, у нього є багато асистентів, кожен з яких робить чималий внесок у тренувальний процес. Шевченко для мене – суто як тренер. Я ніколи його не сприймав, як легенду. Можливо, тому, що в молодості я був фанатом Ювентуса, може, саме тому!

З усією повагою до Андрія Миколайовича, коли я його бачу, я не можу сказати, що бачу легенду. Але це нормально в нашому колі: ми бачимо один одного щодня, коли перебуваємо в збірній, і, можливо, через це я спокійно ставлюся до його досягнень у минулому", – цитує Коноплянку офіційний сайт ФФУ.

Коноплянка: Збірна України прагне потрапити в Лігу А і вийти до фінальної частини Євро-2020