УКР РУС

Нідерланди створили камбек проти Польщі, нова сенсація від Угорщини в Лізі націй, Уельс вирвав нічию в Бельгії

11 червня 2022 Читать на русском

Відбулися матчі третього туру в елітному дивізіоні Ліги націй.

Ліга націй

Дивізіон А

Нідерланди – Польща – 2:2

Голи: Классен, 52, Дюмфріс, 56 – Кеш, 18, Зєлінскі, 50

Нереалізований пенальті: Депай, 90+1

Уельс – Бельгія – 1:1

Голи: Джонсон, 87 – Тілеманс, 51

Угорщина – Німеччина – 1:1

Голи: Надь, 6 – Хофманн, 9

Німеччина після двох нічиїх у топ-матчах поїхала в гості до Угорщини, яка несподівано переграла Англію. Сьогодні команда Марко Россі знову зуміла здивувати фаворита. Угорщина забила швидкий гол. Німці відразу відігралися (Шлоттербек класно закинув з власної половини на Хофманна), але не зуміли по-справжньому перехопити ініціативу. Угорщина вміло стримувала суперника та навіть частіше била по воротах.

У підсумку – нічия. У паралельному матчі Італія та Англія також поділили очки, тому позиції в групі не змінилися. Італія – перша, Угорщина сенсаційно тримає другу сходинку, Німеччина – третя, а Англія на дні.

*****

Польща в минулому турі ганебно програла Бельгії та жадала реабілітації проти Нідерландів. Лєвандовскі дивився гру з трибун, але й без нього "Кадра" знайшла свої голи. Кеш відкрив рахунок у середині першого тайму. По перерві Франковскі та Зєлінскі вдвох вилетіли на чужі ворота, і хавбек Наполі закріпив перевагу поляків.

Нідерланди, втім, організували миттєвий камбек Спершу Классен замкнув подачу з флангу, а потім Дюмфріс результативно завершив вертикальну атаку. Другий гол "Ораньє" скасували через офсайд, однак VAR все ж зарахував взяття воріт. Нідерланди на останніх хвилинах могли вирвати перемогу, але Депай примудрився не реалізувати пенальті.

Бельгія неочікувано показала слабкий футбол проти Уельсу. Лише 8 ударів, лише один гол (відзначився Тілеманс). Уельс навпаки гідно протистояв іменитим суперникам. Міг забивати Бейл, міг забивати Робертс. Ампаду навіть забив, але гол не зарахували. І все ж під завісу зустрічі валлійці вирвали заслужену нічию – Ремзі ефектно п'ятою асистував Джонсону.

У цій групі також всі матчі завершилися нічиєю, тому Нідерланди зберегли лідерство, Польща та Бельгія поділяють друге-третє місця, а Уельс – останній.

Англія розписала нічию з резервом Італії, залишившись на останній позиції в групі Ліги націй