УКР РУС

Нідерланди – Україна: Ребров порівняв матч Євро-2020 з поєдинком ЧС-2006 проти Іспанії

14 червня 2021 Читать на русском

Наставник Аль-Айна Сергій Ребров залишився задоволеним грою збірної України у першому матчі групового етапу Євро-2020 проти національної команди Нідерландів.

"Перший поєдинок на такому турнірі завжди складно грати. Було помітно, що у стартові хвилини хлопці хвилювались. Але команда, попри всі складнощі, дотримувалася тактики протягом всього матчу.

Нідерланди – Україна: антиреклама Миколенка, Зінченко завис у Сіті, хто п'ятками торує свій шлях – оцінки за старт на ЧЄ

Я добре пам'ятаю наш дебют на чемпіонаті світу в 2006 році – нам тоді було набагато важче. Зустріч з Іспанією пройшла набагато гірше (у першому матчі на ЧС-2006 Україна програла Іспанії з рахунком 0:4 – прим. "Футбол 24"). Я впевнений, що в наступних матчах на Євро-2020 у нас буде зовсім інша збірна – більш заряджена на атаку.

Що стосується гри Зінченка і Маліновського, то в моєму уявленні це більше атакувальні виконавці. Вони намагалися будувати атаки, відкривалися, рухали м'яч... Було непросто, але, повторюся, ми створювали моменти, забили два м'ячі. Вважаю, що це була гра високого рівня, і збірна України була активним, а не пасивним учасником цього протистояння.

Можливо, нідерландці зарано повірили в успіх, зробили дві заміни і віддали ініціативу. Але це їхні проблеми. Та й ініціативу ще потрібно взяти. Наші взяли і проявили характер. Забитий м'яч Ярмоленка дуже допоміг в плані психології.

Добре, що команда знайшла в собі сили переломити хід поєдинку із Нідерландами. Андрій Ярмоленко забив красивий м'яч, який додав упевненості. Потім трохи не пощастило... Я думаю, що всі розуміли: в цьому матчі у нас був шанс зачепитися за очки, але тепер все вирішиться в останніх двох іграх. Найважливіше, що ми побачили – у нас є команда. І ця команда добре організована. Нічого страшного в такій поразці я не бачу", – сказав Сергій Ребров в інтерв'ю Zbirna.

Нагадаємо, збірна України поступилася Нідерландам з рахунком 2:3 в матчі групового етапу Євро-2020. 17 червня Україна зіграє з Північною Македонією, а 21 червня суперником підопічних Андрія Шевченка стане збірна Австрії.

Футуристична пустеля, де рахують нафтодолари, а герой ЧС-2002 став легендою: куди потрапив Сергій Ребров