УКР РУС

"Нічого не вийде": Клопп не хоче, щоб Ліверпуль мстився Реалу у фіналі Ліги чемпіонів

25 травня 2022 Читать на русском

Головний тренер Ліверпуля Юрген Клопп з повагою ставиться до Реала, проти якого 28 травня зіграє у фіналі Ліги чемпіонів.

"Насамперед повинен сказати, що Реал – це команда найвищого класу, клуб найвищого класу. Вони знають, як вигравати футбольні матчі. Кістяк команди, проти якої ми грали у 2018-му, особливо якщо говорити про півзахист, як і раніше, у грі. У багатьох аспектах нічого не змінилося. В атаці більше немає Кріштіану Роналду, проте є Карім Бензема. Тепер багато визначають молоді бразильці Вінісіус Жуніор та Родріго.

Анчелотті не цікавлять особисті рекорди – наставник Реала знайшов несподівану мотивацію обіграти Ліверпуль

Чудово, коли за плечима є досвід виступів у фіналах. Я це вже говорив у 2019-му після перемоги над Тоттенхемом. До того випадку всі мої команди у фіналах були кращими за суперника, але поступалися. Потрібно було навчитися перемагати у фіналах, що ми зробили. Перемогли не лише у Лізі чемпіонів, а й у деяких інших турнірах. Ми стали досвідченішими, що, мабуть, добре.

Ми зустрічалися з Реалом. Ми програли. Якої реакції ви чекаєте? Кумедно – ми грали проти мадридців у Києві 2018-го, а за рік виграли Лігу чемпіонів у Мадриді. Це, щоправда, був стадіон Атлетіко. Тепер ми знову зустрічаємось з Реалом. Загалом, якщо ми дістаємося фіналу, то Мадрид якимось чином до цього причетний.

Ліверпуль – Реал: Салах перед фіналом Ліги чемпіонів зробив чітку заяву щодо свого майбутнього

Звичайно, є почуття, що цього разу ми хочемо все зробити правильно, але це далеко не головна думка. Якщо ми вирушимо на фінал, твердячи собі: "Реванш! Відплата!" та інші подібні речі, то нічого не вийде. Ми дісталися фіналу зовсім іншим шляхом. Тож нам потрібно дотримуватися свого стилю, що ми й робитимемо", – цитує Клоппа офіційний сайт УЄФА.